VAŠ STAV: Stanari upozoravaju na kanalizaciju ispod novog šetališta

8 2.491

Stanari zgrade “Seljanka 1” u ulici Branilaca bosne D2 javili su sa problemima koji ih muče zadnjih 10 i više godina. Razlog javljanja je proširenje trotara ispred njihove zgrade.

Pismo građana prenosimo u nastavku:

Ovim putem želimo da se obratimo Općini Lukavac, jer do sada smo to radili više puta ali bez uspjeha. Na ovaj način će barem naše pismo ostati dostupno svim građanima kada dođe do problema.

Naime, kanalizacije koja izlazi iz naše zgrade je ostala u nižem nivou od glavne cijevi koja se proteže od Holivuda prema pruzi. Kako se kanalizacije ne čisti često tj. nikada, zemljište na kojem će se nalaziti šetalište se napuni kanalizacijom i veći dio ljetnog perioda se širi neugodan miris. Vjerujemo da se u to do sada uvjerio veliki broj građana.

Šaht i crvenom bojom označena kanalizaciona cijev

Napominjemo da smo zvali Komunalnu inspekciju, izlazili su na teren posljednjih nekoliko godina i obećavali da će sanirati ovaj problem kada se bude radilo novo šetalište.

Kako primjećujemo, nadležni opet nisu riješili ovaj problem iako vrše iskopavanja, a mi smo zabrinuti da će se novim šetalištem širiti neugodan miris, posebno u ljetnim danima.

Nadamo se da će problem riješiti sada, a ne kako su naučili, kada završe sve poslove.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Realno

Šta če tek podstanari reć , kad je stanarima ovako?

Šta smo mi Bogu skrivili

Pa ne pravi Lafinaš šetalište radi građana i šetališta, nego radi predizborne kampanje …tako da ćete se nastaviti valjat u g… kao i do sad…ali dobro je jer “poslije svake kiše usija sunce” 🙂
Prema ovoj skici može se primjetiti da ” SD Kanalizacija” udara izravno u šaht kod “PDA bašte JB-ea”..
Kakav je to samo nenadjebiv susret civilizacija i kanalizacija ispred zgrade u narodu poznate kao “Seljanka”?!
Fenomenalno Projektno rješenja u vidu ispupčene bašte na Smetalištu…

tosamja

Trebaju još samo tvoji zeleni da dodju, onda su kompletna go*na na broju¨!

GS500

Delić je mnogo više uradio za Lukavac nego SDA za 10 godina kad sve sabereš.
Do sad nisam glasao ali ovaj i narednih puta hoću i znam za koga ću.!

Milenko Blagojevic

Neugodan miris je blago receno-ZADAH, a uistinu – SMRAD.Pitanje je samo, da li je”intenzivniji”od djeriza,fabrika ili politike…

Hasan

Naravno da treba promjeniti,komunalno gdje god moze da sfuseri to i uradi.Sve neka odgadjanja kad bude ovo kad bude ono.godinam stanari imaju problema s tim.nema cekaj dok bude setaliste odma da se pravi.

maak

Naravno da trebamo promijeniti nacelnika delica u oktobru jer sto god radi sve je upola uradjeno samo da bi na FB licilo da nesto radi

Dzeko

Ovo ce da bude prelijepo. Napokon nesto da se desava.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x