VAŠ STAV: “Smeće iz trgovine na zelenoj površini”

4 1.380

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo u nastavku bez izmjena:

Šaljem vam fotografije iz Sarajevske ulice na kojima se vidi nemprimjereno odlaganje smeća na zelenoj površini, a pored kontejnera namjenjenog za to. Često se stanari susreću sa apelom od stane komunalnog preduzeća “Rad” da građani odgovorno odlažu smeće. Naime, ovo nije smeće stanara, ovo je smeće (kutije od Madi piletine, čipseva, kaHve…) iz obližnje trgovine. Trgovina nema svoje kontejnere za odlaganje otpada već koriste ove namjenjene stanarima. To vjerovatno trebaju regulisati sa komunalnim, ja ne znam. Ali u svakom slučaju, ovo nije ni prvi ni posljednji put da se njihovo smeće nađe na zelenoj površini parkića između zgrada, a to sve dodatno psi raznose jer su to uglavnom kutije i vreće od piletine. Ovo je sramota. Ovo je nepoštovanje stanara koji tu žive. Ovo je za svaku osudu. 

Ime autora poznato redakciji.

4
Komentari

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dzekoblinker Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Dode hadzo iz gnojnice i uzima vam pare lopatom.

Dzeko
Guest
Dzeko

Al zato ima najbolju cijenu svjezeg batka i karabatka do Tupkovica do Sapne.

blinker
Guest
blinker

ON-smece,pored kontejnera,a vi kamendjuru u ruke,pa kad padne mrak,direkt u staklo,i tako ce se naucit ,zasto je kontejner.

Dzeko
Guest
Dzeko

A ti s kamenom u izlog ispadnes zadnji gedzo.
Za to postoji inspekcija (koje nema)pa bi osim smeca natovarila robu na crno,radnice na crno…i onda kalauz na vrata.
Ali tesko je to kod nas. edomagbetseronjasvojevrste.