VAŠ STAV: “Smeće iz kafića odlažu pored kontejnera i stvaraju probleme”

2 1.304

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo u nastavku bez izmjena:

Obraćam Vam se u ime svih građana koji žive u ulicama Branilaca Bosne i Derviša Sušića, a koji već nekoliko mjeseci imaju problem sa obližnjim kafićima koji odlažu smeće u najlonskim vrećama “ispred kontejnera” na samom izlazu iz ulice.

Smeće je puno staklenih flaša koje se razbiju od beton nakon čega je nemoguće proći autom a da se ne probode guma. Najgore je što su kontejneri poluprazni i smeće se bez problema može odložiti u kontejnere, ali konobari iz kafića uporno odlažu smeće ispred kontejnera, tačnije na ulicu.

Molim Vas da objavite ovaj apel kako bi se Općina/nadležni organ uključio u rješavanje ovog problema sa obližnjim kafićima.

U nastavku dostavljam fotografije koje su uslikane 01.08.2020 u 21:25.

5 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sodakox

Šta je problem? Neka inspekcija digne svoje dupe, zasuče rukave, nađe račune, i kazni kafić koji je to uradio. Problem je samo raditi posao za koji su plaćeni

Istina

Više od smeća rasutog pored kontejnera mi se sviđa odvratna tekućina koja se prospe prilikom istovara u kamion za odvoz smeća. Prepuna bakterija i smrada koji je teško opisati stoji na asfaltu da prolaznici mogu fino umočiti obuću. I onda se osuši na suncu pa vjetar raznosi takvu prašinu po ljudima, autima, itd.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x