VAŠ STAV: Psi lutalice u Lukavcu

2 1.709

Na email redakcija@sodalive.ba javila nam se čitateljka sa željom da upozori ostale roditelje i da skrene pažnju na agresivne pse lutalice u krugu obdaništa i kod šetališta u Lukavacu.

Jutros u 7 sati tri psa su mi potjerala šestogodišnjeg sina kod zgrade “Seljanka 1”. Dotrčali su lajući iz pravca obdaništa. Da dijete nije bilo na par metara od mene i da se nije snašao i počeo bježati na vrijeme da ga dohvatim, ne smijem ni da mislim šta bi bilo… Dva policajca su bila u blizini i čuvši lavež i vrisku reagovali su i rastjerali pse. Prijavila sam u Veterinarsku stanicu, kaže izaći će u ponedjeljak na teren jer im treba pomoć iz Komunalnog kako bi ih uhvatili. Juče su kaže imali prijavu za te iste pse jer je žena zvala da su dijete potjerali na istom mjestu. Znači u dvorištu obdaništa gdje je puno mališana su ti razjareni psi i samo je pitanje kada i koga će ugristi, i šta onda? Ukoliko smatrate za shodno objavite upozorenje roditreljima. Vikend je i lijepo vrijeme, tu je svakako uvijek puno zaigrane djece i ne smijem ni misliti šta može da se desi, a pitanje je da li će i kada će ti psi biti uklonjeni.

3.4 8 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Eto nacelnika da ih rastjera svojim lavezom rasnog tornjaka

Amfibija2016

Rastjerao je nacelnik sve sto nije njemu sluga , zanosac mud. i pljuvac po ljudima koji samo drugacije misle i rade . Pod hitno azil za pse praviti i rijesiti problem

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x