VAŠ STAV: “Kome su dodijeljenje betonske cijevi u Lukavac Mjestu?”

9 5.963

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Ovim putem želim da postavim jedno javno pitanje Opštinskim strukturama, a koje nisam bio u mogućnosti postaviti redovnim putem i dobiti razuman odgovor jer „niko ne zna o čemu pričam“…

Kome i kako su dodijeljene betonske cijevi velike novčane vrijednosti u MZ Lukavac Mjesto – podružnica Delići?

Potražio sam odgovor od strane organa MZ Lukavac Mjesto, tačnije vijećnika. Odgovor sam vrlo brzo dobio, glasio je jednostavno ovako:

„Mi smo aplicirali nekoliko puta na javne pozive za dodjelu građevinskog materijala, nikada nismo prošli po tim pozivima. Posjedujemo ftc aplikacija. Tačno je da su cijevi koje su dodijeljene ovoj podružnici dodijeljene u dva navrata, za koje odgovorno tvrdimo niti smo ih preuzeli niti znamo ko je kome isporučio. Ne želimo da budemo uključeni u akciju ugradnje svega, iako bi voljeli iz prostog razloga jer je jasno definisano u javnom pozivu da sva ona lica, pravni subjekti, udruženja koja su aplicirala na pomenuti javni poziv su se obavezala da će isti ugraditi o svom trošku…“

Sada ja kao obični mještanin ove MZ-ce javno zahvaljujem svima onima koji su dodijeli ovaj građevinski materijal, ali ih pritom pitam kada će isti biti ugrađen? Gdje su akteri koji su aplicirali? Akteri i njihova odgovornost?

Cijevi koje su prvi puta dodijeljene zarastaju u travu. Isporučene su prije tri mjeseca, čak štaviše
smetaju vlasniku parcele na kojoj se trenutno nalaze. Za druge cijevi su krenule akcije prikupljanja novčanih sredstava od strane određenih lica koja su bliska određenom političkom subjektu. Sramotno.

Jeli ovo samo još jedno stranačko ubiranje poena, dokazivanje nečije moći/nemoći?

Na kraju, pitam Opštinsku komisiju da li je ova dodjela građevinskog materijala velike vrijednosti u skladu sa javnim pozivom. Zašto komisija koja je izvršila odabir korisnika pomoći koju je imenovao Općinski načelnik, a koja je dužna izvršiti obilazak lokacija na početku i po okončanim radovima, te utvrditi namjenski utrošak sredstava nije isto uradila…

Imaš stav? Javi nam se putem email-a: redakcija@sodalive.ba

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Cijevi za sve nas

Cijevi je razbacao po livadi Višecijevni bacač cijevi i lafine tipa “Lafinaš JA” …Cijevi izgleda preuzeo mještanin degEnčika…i sad čeka dalje upute…Cijevi su “oprane” …Lafinaš je kriminalac!

Ronaldo

Nije lafinas vec tvoj prethodnik Dzevdo Mudonja,jer je i po ostalim MZ isto uradio…naplatio i nestao

Pravda

Ovo je jedan očigledan primjer stranačkog ubiranja poena ponovo preko leđa građana…Gospodo, to je novac svih nas koji ne treba da bude na raspolaganju “preletačima, ulizicama” koji imaju na umu samo pokazivanje “veličine i umijeća” nekog političkog subjekta. Apsolutno podržavam građanski aktivizam…ali ovaj koncept koji je kreiran kao javni poziv mislim da je također apsolutno “šuplja” priča. Na sceni je partijski aktivizam i manipulacija budžetskim sredstvima…Transparentnost jednaka nuli…Odakle se ova sredstva povlače…sa koje pozicije u budžetu…jesu li to možda novčane pozicije za mjesne zajednice koje se dodjeljuju grupama “građana” tj. aktivistima političkih subjekata….Aferim za jedan ovakav javni poziv!!!!

Suljo Preletač

odma mi kroz glavu prodje moj kolega preletac i ulizica… da nije u pitanju neko sa slike?

http://www.sodalive.ba/wp-content/uploads/2018/10/DSC00415-Medium-2.jpg

Milenko Blagojevic

Na redu su volonteri i jos Netko…

svako zna svoje

Zbog cijevi koje je Lafinaš dao Enčiki da dijeli građanima pred referendum i pred opće izbore privatno po dvorištima da bi prevarili narod da glas za SDP, sad mu mora primiti kćerku u općinu za stalno.Pa nek građani znaju da Enčika nije nikakav aktivista baš kao ni Delić nego da ganja lični interes da zaposliu kćerku.Baš kao što je i Lafinaš zaposlio ženu u ZZO TK-a TK.Doći će vrijeme da se polažu računi ko i kome je dijelio cijevi u privatna dvorišta i puteve do vikendica,a komisija Eso-sipina.Samo pošteno i po zakonu, a svi putevi u KPZ vode.

svako zna svoje

Volonteri na duročnom volontiranju i ostali kojima je lafinaš obećao prijem u općinu i zaposlenje će i dalje ostati na dugoročnom volontiranju jer su preči ovi što dijele cijevi po MZ-cama i njihova djeca, a bogami i zetovi kao što je zet predsjednika penzionera za dugoročno starenje Mehe, koji treba da pređe iz TZ u općinu Lukavac.Nije mu dosta što mu je kćerka primljena skoro pa i zeta treba da uvali u općinu. Samo po zakonu i po Statutu, a svi putevi u KPZ vode do dugoročnog starenja.

BsK

Te iste cijevi su dostavljene i u MZ Bokavići, a ugrađene su od strane mještana MZ Bokavići tamo gdje je bilo potrebno. Nije im bilo teško vjerujte, jer su riješili neke od kanalizacionih problema na kritičnim mjestima. A vi ako ne znate šta će te sa svojim cijevima, pošaljite u MZ Bokavići, mi ih imamo gdje ugraditi. Ili zasučite rukave i iskoristite tu “džabalamu” umjesto što pišete te dopise i tražite odgovore.

SDA=SBIH=PORAZ2018

Moguli dobiti Cijevi
Možeš ali ako glasaš za SDA
Osim Lukavca Grada i Kruševice te Krtove na Takav način se dobile cijevi

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x