VAŠ STAV: Dopis vijeća MZ Turija i Poljice Donje rukovodstvu Doma zdravlja Lukavac

17 12.521

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. U nastavku možete pročitati tekst bez korekcija.

U prethodnom periodu mnogo se prašine na političkoj sceni “diglo” odlukom Općinskog vijeća za smjenom Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove, nakon što prethodno nisu produženi ugovori o radu za 27 uposlenika. Na naš mail redakcija@sodalive.ba stigli su dopisi od strane vijeća Mjesnih zajednica Turija i Poljice Donje koje objavljujemo u nastavku.

Prema riječima naših čitatelja, odgovor na dopise od strane JZU Dom zdravlja Lukavac još uvijek nisu dobili, pa su odlučili da odgovore potraže putem medija.

Želite objaviti pismo u rubrici Vaš stav?
Javite nam se na email redakcija@sodalive.ba

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
17 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
jazavac

primjetno je nezadovoljstvo zelene bagre

senci

zeleni su na izdisaju sada placu , drece ,cvile i kunu , zadnji trzaji … jedino sta mogu je da laju po forumima . prnuli su u fenjer .

Enkaca

Lafinaš je na izdisaju i jedino što može je da organizuje razne tribine koje nemaju nikakav smisao. Plače lafinaš, jauče lafinaš, a ciče i njegovi sljedbenici. Iz dana u dan ih je sve manje jer ostala je samo nekolicina dama i gospodina čiji je prosjek godina 80 i oni koji su tu samo zbog ličnog interesa kao dr.Adnan Aljukić i slični. Jedino rješenje je OPOZIV!

variola

Kakav izdisaj, … samo ce biti umanjena neka od dupliranih primanja nasih vijecnika, predsjedavajuceg vijeca, nacelnika …..

Memo

Borci Armije Republike Bosne i Hercegovine sa cijele Opstine Lukavac moraju i trebaju pod hitno da se organizuju i dignu i saberu pred opstinom Lukavac i tu moraju i trebaju biti i dan i noc trazit smjenu tog nacelnika Edina Delica koji glumi nacelnika,jer on se toliko podnio i toliko glumi prkosi svakome a narocito borcima.Trebaju borci traziti od njega da ode da napusti tu poziciju.Zalosno je sto su se borci izmrzli po sickoj petlji umjesto da su tu pred svojom opstinom trazili svoja prava.Nek se borci smrzavaju po barikadama, a on nek uziva u takoj ljepoti u opstini,u toplom,a nije ga briga ni koliko je boraca iz Lukavca bilo na barikadama,niti jesul gladni i zedni, u kakvom su stanju ti borci i njihove porodice,imaju li im djeca sta jest, imajul se cime ogrijat, oprat, imaju li sta obuc, imaju li knjige sveske, imaju li zasto otici u skolu, imaju li zasta sebi kupiti kiflu da pojedu da mogu izdrzat dan u skoli i da mogu sta zapamtit na nastavi,nije ga briga za tog tugom i mukom boraca,nije ga briga za tim cemerom i jadom.Pun je Lukavac boraca koji nemaju sta jest,koji nemaju posla,koji nemaju sta nalozit ogrijat se,koji hodaju… Read more »

Slučajni prolaznik

Neka su lukavacki doktori i medicinari otpusteni,a tuzlaci nek se dovode u nase institucije.A na to sve ispasta obican narod.
Jos jedan dokaz katastrofalne politike kako opstinskog nacelnika tako i marioneta koje je postavio na celo Doma zdravlja.
Tu su dezurni likovi da ga brane i pravdaju,ali generalno,toliko je covjek postao omrazen u javnosti da to nije normalno.Ali sam je sebi kriv…

Omer

U Gornjem Poljicu zavrce vodu sa Ugra a u Donjem Poljicu obezbijedio da ambulante ne rade ili rade minimalno.
Aferim poljicaninu u tuzlanskim cipelama.

SDP Insider

Ljudi nemojte tako u ime komunizma, Vama je sad bolje ali Vi to još ne znate, jer niste više bolesni 5 dana, sada ste bolesni svega 2 dana, eto vidite da Vam je bolje. Narode, vaše zdravlje je ugroženo, glavni odgovorni je lafinaš načelnik opštine Lukavac.

13 septembar

Pa nista ba nije ovo nikakav problem, sad ce nas Doktor profesor nacelnik inace doktor I organizacije, izmedju ostalog nije samo rudarstva, Vas iz MZ Turija da prebacuje jos dva dana tobusima (onim istim za koje su mu Jaruscani prijetili,da ce my ebat mater kad je ukionuo liniju ) u MZ Poljice Donje, a dva dana jos ove iz MZ Poljice Donje u MZ Turija , tako ce te imati svi ukupno 4 dana ambulantu., Onaj peti dan koji vam nedostaje u odnosy na prijasnji period rada -de malo se organizujte sami ba , sta ste navalili svaki dan hodat po doktoriima?,DE malo ocistite Turiju ili ono izvoriste UGAR u Poljicu, necete tako nikad pravi SDP-ovci postat 🙂 nemoj da Vam nacelnik uvede policiju sad gore u dvje smjene ko u domu zdravlja u Lukavcu , PA cete onda vidit sta je zaebancija.

enko

Građani općine Lukavac Vi ste zdravi hvala Bogu dolaskom Lafinaša stoljeća “Lukavac je prodisao”,Jezero Očišćeno,a doktora nam ne treba pa su Dajana i Adnan dr, Aljukić po nalogu Delića iste otpustila i zato smanjila usluge u MJESNIM ZAJEDNICAM,takođe nam nerade ni zubne ordinacije u mjesnim zajednicama (neka oprema tamo propada,a stomatolozi neka idu kući).Ali nam treba penzioner Čačković u općini,sekretar Numanović Enes perspektivni kadar iz Njemačke se zapošljava u 55.godini života prvi put u općinu i svakako nam trebaju Tuzlanski pravnici jer naši nisu stručni po ocjeni pof.Delića.I naravno treba nam TRIBINA u organizaciji DEMAGOGA DELIĆA I PRELETAČA BRKIĆA.Opoziv je jedino rješenje za ove NESORTE,i to što prije.

Kung Fu Ce

Čuj opoziv. Jedan bio 12 godina niko ne spomenu opoziv. Sad svima stalo do poštenja Navukli se na poštenje, transparentnost,regularnost,zakonitost,moral pa sad ne mogu bez toga ko’ što riba ne može bez vode. Bio je još jedan iz Tuzle načelnik pa nije bio problem. Kasnije ga gradjani Lukavca birali da sjedi u poslaničkim klupama, da ih zastupa mada nije živio u Lukavcu. Kampanje redovno pravio po Lukavcu i lijepio plakate. Niko ne nadje zamjerku. Sad hoće kobajagi da im ovaj novi sve završi za godinu dana pa nezadovoljni,kobajagi ga provalili, obećao, a sad vidi… Do ovoga sve Majke Tereze bile na vlasti,sve meleci… Pošteni, vrijedni,pametni,radili sve po zakonu i kako moral nalaže i kako narod najviše voli. A ono čista borba za vlast, za blagajnu, za pare, moć, uticaj. J..e se vama za poštenjem,nego lajete po nalogu, zbog lične koristi i privilegija. J…e se vama za nekoga ko nije primljen na posao nego vam je on izgovor da napadate. Jer prije vam nije bilo bitno mada su se na sve strane primali uhljebi bez konkursa samo sa stranačkom iskaznicom, podebelom kovertom ili preko rodjačkih veza… Sad vam sve kobajagi problem,gdje ste bili svih ovih godina ili je sve bilo u… Read more »

SDP Insider

Poštovani, Vi nećete da shvatite jednu jednostavnu stvar, ne radi se ovdje o SDA i o tome kako neko želi napisati da je bilo krasno dok su oni vladali, naravno da nije. A šta radi lafinaš? Jel se prodavao kao nezavisan a nije, jel se prodavao kao ekolog a nije, koje projekte je započeo, druže moj niti jedan. Sve što se radi na opštini pare su obezbjedili zeleni svidjelo se to nekom ili ne ali tako je. Ovo što je uradio primanjem 4 sa rang liste, dovođenje dokazanih dezertera u opštinu, predstavljanjem sebe kao načelnika dijela građana, to neće proći, doživjeće takav debakl i pad da neće smjeti nosa u Lukavac promoliti. Stalno pominjete transparentnost, prema zakonu o slobodi pristupa informacijama i do sada je svako mogao na zahtjev dobiti bilo koju informaciju od organa javne uprave. Neka pokaže transparentnost kad sa Strujom dogovara koalicije a baš je transparentno primiti 4 s rang liste, aferim.

Vazda pošteno

Evo 20 godina Lukavac dise, bazen radi, jezero cisto i dostupno narodu, Dom zdravlja sve do sad idealno funkcionisao, ambulante bile aman boze. Sve je bilo idealno i transparentno, narod sve zna. SDA se godinama tako kadrovski ojacala da ih je sad milina pogledat. Delic je toliko dobar da i SDA glasaci za njega glasaju, a oni koji to nisu glasali bi za njega i da je SDA!

13 septembar

Opet moram da ponovim za ove što podržavaju Lafinaša i što sav narod dijele na zelene i na crvene: Gospodo ima nas koji nismo bili nigdje ni Bijeli ni žuti ni zimzeleni , a pogotovo ne crveni, ali nismo slijepi kraj očiju. Glasao sam za tu mješinu zvanu Delić lično, da mi je ko rekao da veći konj može pd Dževde doć rekao bi da nije normalan. Al et zaebe se čojk i nije grijeh priznati, što prije to Bolje. Ja sam sebi priznao, Vi kako hoćete!!! Lafinaš realno gledano je išao čitav život samo škola- kuća, svi oni koji su rasli u to doba u Lukavcu znaju kako se živilo , od Bazena, Lovca, Doma klulture, Karambola, Pekarovog Prvog kafića u Turskom Lukavcu, Do Fikinog Kafića gdje je nekad bila slastičarna tada jedina u Lukavcu “OPATIJA” ( To će se vas vrlo malo sjetiti na žalost) itd. pa do “Pican Marije”, do kultnih rok- svirki u Klubu koje su pred rat počinjale sa Lukavačkim bendovima i da ne nabrajam dalje oni malobrojni koji imaju godina i koji su odavde će se svega što sam naveo sjetiti. E znate gdje je ova spodoba poljička tad bila?: NIGDJE!!!; Niko ga se… Read more »

variola

Ne bi bilo lose da sodalive predlozi delegate i napravi anketu potencijalno novog delegata za opstinskog nacelnika. Koje zlo izabrati?

Mirso

Poljičani vi ste i ozdravili kako ste izabrali Edina Delića za načelnika,,tako da gospodin načelnik smatra da vam i ne treba doktor. Sikira li se načelnik Delić kako će nana Paša otići u ambulantu, ona nana oz Poljica koju je zloupotrijebio da dobije glasove šire mase..

Hodžić Nurfik

Kakav je to Sdp u Lukavcu ako ne mogu izabrati za predsjednika Sdp-a nekog iz Lukavca. Iz Tuzle dolazi da bude predsjednik lažov Doktor Delić koji je u Tuzli nedavno rušio Sdp pa mu gore nedaju prikučit i cijenjeni penzioner Aziz ČAČKOVIĆ koji je istukao ženu – sekretaricu Mjesne zajednice Novi Grad II u Tuzli Almasu Katanu koja je bila pred penziju a plus imaju pojačanje čestitog Sulejmana Brkića koji je nedavno prešao u Sdp a o njegovoj imovini da i ne govorimo. Otjerajmo ih.Sdp u Lukavcu neka vodi čovjek iz Lukavca i članovi iz Lukavca a ne iz Tuzle koji su sami prije par godina bili organizatori paljenja zgade Vlade i rušili sdp a zauzvrat dobili Ministarske pozicije a doktor Delić uposlio zenu.. Progledajte lukavacki sdp-ovci na vrijeme. Izgubit ćete svoje glasače.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x