VAŠ STAV: “Dok se načelnik i RAD dopisuju, mi u smeću i bez ulične rasvjete”

5 5.969

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Poštovana redakcijo jedinog medija u Lukavcu na kojem trenutno možemo izraziti svoj stav na bilo koju političku opciju i situaciju, danima razmišljam da li da se obratim ovim pismom, ali ova kampanja, neke akcije lokalnih političara i direktora je kap koja je prelila čašu.

Prošla je kampanja i prepucavanja Osmića i Delića na račun građana, ali se sada naš načelnik hvali da nešto radi i poslije izbora, “jer on je drugačiji”, što je za pohvalu, ali zaboravlja da to radi iz našeg džepa. Bolje rečeno, to MI radimo i plaćamo, dok on eto samo rukovodi. Sa druge strane, JP RAD non stop objavljuje ista saopštenja, ponavljajući ih kao papagaj sa užasnim fotografijama koje su nastale tek onako u prolazu na pauzi za doručak i hvaleći se kako oni za divno čudo nešto kao rade, a ne rade.

Eh u mojoj ulici, nazvanoj MILEROVA (namjerno podebljano), niko ništa ne radi, ni taj famozni načelnik, a ni komunalno. Ja koliko god plaćao u ovaj budžet, GGZ za koji sam siguran ni Delić ne zna šta je, odvoz smeća, vodu, grijanje i šta sve ne… i dalje ispod svog prozora gledam ogromne količine smeća čiji se smrad širi oko cijele zgrade.

Eh, to je dužnost komunalnog i onog istog načelnika koji bi trebao nekad prošetati svojim gradom, kojeg tako naziva iako u istom ne živi. Ali, pozivam ga da kada već bude šetao,  da prošeta u večernjim satima jer u našoj MILEROVOJ ulici nemamo uličnu rasvjetu, ali zato imamo pse lutalice, pa probajte proći ako smijete, a tek da pustite dijete?

Ne smeta meni što se nešto asfaltira po drugim mjesnim zajednicama i postavljaju bandere, ali mi smeta kada neko priča jedno, a radi drugo. Smeta mi kada u centru grada, u ulici koja se zove MILEROVA ni danas u 2018 godini mi nemamo rasvjetu! Smeta mi kada u MILEROVOJ ulici mi sedmicama gledamo smeće u i oko kontejnera.

Smeta mi sve veći broj pacova jer Općina ne finansira dezinfekciju kanalizacije, što je dužna po zakonu. Smetaju mi ovi otrovi što udišemo, smeta mi ovo parkiranje po gradu, kao i divlja gradnja za koje je upoznat načelnik ali neće da se suoči sa problemima. Smeta mi mnogo toga, ali za početak bi zamolio JP RAD da dođe i odveze ovo smeće, pa onda i vrlog načelnika da prošeta… ali u noćnim satima. Vjerujem da se MILER stidi na što liči njegov grad, posebno njegova ulica. I da, prijavljivao sam sve ovo nadležnim Opštinskim službama, onim koje sada po pričama na Facebooku rade 100 na sat i kao nikada prije, ali bez uspjeha.

U prilogu fotografije čisto da vidite o čemu zapravo pišem:

Ime autora poznato redakciji.

Imaš stav? Piši nam na redakcija@sodalive.ba

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
STOP

I ja sam u Milerovoj i mogu reći da se smeće sedmično uredno i redovno odvozi. To što vama iz “Lucijane” smeće tako izgleda nije ni do načelnika ni do komunalnog već do vas samih. Niko vam nebrani da oko kontejnera postavite žičani kavez da psi nemogu ulazit i da sami budete uredniji kod odlaganja otpada.

Neutron

Komunalno ce vrlo brzo bankrotirati. Zapamtite ove rijeci. Svaki grad u BiH ima svoje komunalno i priblizno su jednaki u nepruzanju ili pruzanju komunalnih usluga. I ni jeedno nece bankrotirati, samo lukavacko preduzece hoce. Dakle, JP Rad ce propasti vrlo brzo i to zbog direktora neodgovornog. I onih koji izvlace pare iz tog preduzeca

dino

Važno je da se plati GGZ jer zaboga mi živimo u gradskoj zoni I (prve) kategorije (ja sam u R.e.Mumihodžića) i divota je pogledat 7 kontejnera do samog sportskog poligona u koji odlažu otpad svi iz okolnih zgrada/ulaza.
Ljeti tu “kampuju” Romi i tu lokaciju pretvore u separator PVC, metala i ostalog otpada, a naši vrli “komunalni redari” ili kao se već zovu, možda su čak i “inspektori”, mislim da ni na karti Lukavca to nikad nisu pogledali a nedo Bog da lično dođu i pokušaju nešto uraditi po tom pitanju.
O načelniku i dir.komunalnog ne treba ništa ni reći, bolje ih ni ne spominjat jer nisu vrijedni toga.

Delic i ostali Kukini sinovi

Šta se sikirate bez veze, sad će načelnik da pojaše amfibiju i da to očisti sve- ali ovaj put ne vodenu amfibiju, nego ovu suhozemnu za čišćenje smeća sa trave zelene, ili možda i neće jer nervira ga i trava što je ZELENA?!

Sodakox

Svaka čast sve je rečeno da valja. Bravo

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x