Lukavac: “Ostatke kurbana bacili u kontejner pored Doma zdravlja Lukavac”

4 4.135

Ostaci kurbana (iznutrice i kožice) na prvi dan Kurban-bajrama bačeni su u kontejner koji se nalazi u blizini Doma zdravlja u Lukavcu.

Samo nekoliko metara od portirnice pomenute ustanove i 10-ak od ulaza u Službu hitne pomoći.

Uspjeli smo ih snimiti dok to izbacuju u kontejner i prekrivaju raznim vrećama i predmetima. Nakon što su primjetili da ih snimam, upalili su kombi i otišli. Sve je u kesama za smeće, a vani visoke temperature, sutra očekujemo 40 stepeni, muhe i nesnosan smrad. Zaraza? To su vjernici? Slučaj ću u utorak prijaviti nadležnoj inspekciji i Komunalnim redarima, imam i broj tablica. Pa da vidimo šta će uraditi. Očito ove vlasti imaju bitnijih problema od očuvanja ove naše ugrožene okoline. Sada očekujem pse lutalice koji će se hraniti otpadima kurbana, širiti zarazu. Hej kakav smo mi narod, samo nam kuga treba u ovom Lukavcu. Volim ovaj grad, ali zbog ovakve “stoke” i totalnog nesprovođenja države i vladavine prava sve manje i manje. Neka su glasovi u toru, zar je bitno gdje živimo? Napisao je naš čitatelj čije je ime poznato redakciji.

Napominjemo da je prema tradiciji islama običaj da se ostaci kurbana zakopaju u zemlju, a nikako ne smiju da se bacaju ili daju životinjama. Općenito, tu vrstu otpadaka treba zbrinuti sukladno zdravstvenim i sanitarnim pravilima, te pravilima o zaštiti okoliša.

4
Komentari

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mujo BecirovicNikoinekoavdoDzeko Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

A ovo je kada tri nepoznata treca lica nepropisno odlazu otpad. Snimio sam i ja video kada se kuja okotila. Traje 8 sekundi. Poslacu vam.

Nikoineko
Guest
Nikoineko

Sad ce vjerovatno da bude muslimani su ovakvi ili onakvi, pljuvat ce kako ko stigne. Ova napomena na kraju je to sto u stvari i treba da se uradi, ocito ovi “ljudi” nemaje veze s vjerom

Mujo Becirovic
Guest
Mujo Becirovic

Sramota za grad i Dom Zdravlja. Pa taj kontejner je u krugu Doma Zdravlja a zastitar ni prstom da mrdne. A kako ce i mrdnuti kad nikad nikoga i nema u toj portirnici u kojoj treba da bude. Sramota i tih koji bacaju ali mislim da su oni samo napravili posao sa tim smecem jer je muslimanima sto kolju kurban tesko iskopati rupu i u nju odloziti otpad. Aferim svim tim muslimancinama koji to tako rade nek ih bude stid i sram.

avdo
Guest
avdo

Prema važećoj praksi VSTV_a izvršeno je neovlašteno snimanje.Takve vlasti zakone i demokratiju sami biramo.