Slučaj nasilništva u Elektro-mašinskoj školi Lukavac: Dva učenika isključena iz škole a jedan prošao sa opomenom

7 698

Nakon ispovijesti učenika da je tri mjeseca u Elektro-mašinskoj školi Lukavac maltretiran od strane tri učenika i prijave PU Lukavac, prije nekoliko trenutaka je završena sjednica Nastavničkog vijeća.

skola

Na sjednici se raspravljalo o sudbini tri učenika koja su optužena za maltretiranje. Odlučeno je da učenici I.E. i A.N. budu isključeni iz škole a učenik B.G. prođe sa opomenom pred isključenje.

Treba istaknuti da je Vijeće na današnjoj sjednici donijelo odluku o formiranju timu za prevenciju međuvršnjačkog nasilja.

Ovakva odluka donesena je zbog teške povrede discipline, regulisane važećim pravilnikom.

Nastavničko vijeće je odlučilo da učenici I.E. i A.N. budu isključeni iz naše škole, dok je B.G. pred isključenjem. Mi smo svakodnevno u kontaktu sa vinovnicima događaja i njihovim roditeljima koji brane i štite svoju djecu. Trebam istaknuti da je na današnjoj sjednici formiran tim za prevenciju međuvršnjačkog nasilja. Izjavio je za Lukavački info portal | SodaLIVE.ba, Muhamed Spahić, direktor škole.

PROČITATI: [VIDEO] Nasilje u Lukavcu: Učenika Elektro-mašinske škole mjesecima maltretirali, tukli i pljačkali

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FOTON

Ovi što su isključeni u koju Školu će ponovo biti uključeni?

Krezomir

Cudo da je ova skola nesto uradila po tom pitanju, treba te sve hajvane ***, da malo dodju pameti 🙂

Booker DeWitt

Daj napisite puna imena ovih ucenika sto su maltretirali jadnog djaka, pa nek osjete ukus svoje vlastite medicine kad nekom padnu u sake.

borac

ove isključene brane i pravdaju roditelji žalosno i sramotno. to je razlog više da se stave u zatvor. roditelji koji brane očigledno zlo ali i omladinci koji će po mojoj slobodnoj procjeni postati lopovi i provaljivati u trgovine,benzinske pa i privatne kuće. Takvi se stavljaju pod stalnu kontrolu i nadzor a po potrebi i pritvor makar od godinu dana ito sa obaveznim radom neka vide kako izgleda rad a ne milovanje.Ovo što se radi to je tužno i žalosno.

ronhill

Ma šta ste se sad svi digli vi ćete nekom prijetit,udarat i sudit.Jooooooooooj što ne mogu frajerluk na internetu nikako

...

Pa nema gore škole čovječe

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x