[VIDEO] Radnici GIKIL-a stupili u generalni štrajk

0 768

gikilU krugu nekadašnjeg lukavačkog giganta KHK u toku su dva odvojena štrajka radnika. Još od ranije štrajkuju radnici KHK, oni koji nisu uspjeli regulisati svoj radno-pravni status. Očigledno razloga za zadovoljstvo nemaju ni radnici u kompaniji GIKIL. Iako rade nezadovljni su sa poštivanjem kolektivnog ugovora u dijelu isplatnog koeficijenta koji nije u skladu sa potpisanim kolektivnim ugovorom. Puno je i drugih nagomilanih problema, plate kasne, uslovi rada preteški …

Dok je jutros nekoliko stotina radnika stupilo u generalni štrajk i okupilo se pred direkcijom GIKIL-a, dotle je predsjednik sinidkata radnika ove kompanije Nezir Kovačević boravio na sudu, navodno zbog odgovornosti oko organizovanja štrajka. Iz štrajkačkog odbora naglašavaju da se proces proizvodnje odvija kontinuirano i bez problema u svim pogonima.

Obzirom da se radnicima nije obratio niko od ispred menadžmenta GIKIL-a, niti su pozvali na razgovor predstavnike radnika u poslijepodnevnim satima uslijedila je blokada izlaza gotovih proizvoda iz ove fabrike. Repromaterijal i druge sirovine u krug GIKIL-a mogu ući bez ikakvih problema, ali gotovi proizvodi ne mogu mimo kruga ove kompanije.

(Video: Federalna TV/Tekst:RTVL)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x