Prvi Kup TK u malom nogometu – Sportska dvorana Lukavac

0 668

Najznačajniji sportski događaj ove godine u povodu Dana nezavisnosti BiH na području Tuzlanskog kantona bit će održan u Lukavcu, u Sportskoj dvorani u kojoj će ove godine tim povodom biti održan prvi Kup TK u malom nogometu.

Izgled plakata

U JU “Centar za kulturu” Lukavac danas je obavljeno izvlačenje grupa prijavljenih ekipa koje će prvog dana turnira, u nedjelju 27.02. odmjeriti snage u borbi za laskavu titulu najbolje kantonalne malonogometne ekipe.

U Grupi “A” su ekipe: “MACOM” Tuzla, “Banovići” Banovići, “Stolarija Brkić” Gračanica, “A-3 promet” Kalesija i “Radnički” Lukavac,
grupu “B” čine ekipe: “Dom zdravlja” Lukavac, “FM SDP” Živinice, “Piemonte” Tuzla i ekipa Općine Lukavac.

U nedjelju se igra po grupama a sportski program počinje u 14.00 sati, dvije prvoplasirane ekipe nakon grupne faze izborit će plasman u polufinale koje će kao i susret za treće mjesto i finale biti odigrano u utorak 01. marta na Dan nezavisnosti BiH. Nakon polufinalnih susreta predviđen je revijalni susret malonogometne reprezentacije MUP-a TK u kojoj će nastupiti i novoimenovani ministar Bego Gutić i Veterana FK “Radnički” Lukavac, nogometaša koji su ispisali najslavnije godine kluba koji u ovoj godini obilježava i 90 godina svog postojanja.

Prema riječima glavnog urednika sportskog magazina “BH TEMPO 09” koji je u suradnji sa N/FS TK organizator turnira cilj je da Turnir postane tradicionalan kako bi se očuvalo sjećanje na jedan od najvažnijih dana u novijoj historiji BiH ali i afirmacije malog nogometa.

“Naša je želja bila i uspjeli smo na jednom mjestu da okupimo najbolje malonogometne ekipe s područja kantona kojima se zahvaljujem na odzivu posebno iz razloga što će oni, zajedno sa nama u najvećem dijelu isfinansirati njegovo održavanje. Mali fudbal je u blagoj ekspanziji u kantonu i nadam se da ćemo kroz ovaj turnir doprinijeti da to bude brže a gledaocima mogu reći da će ovo biti mali nogometni spektal u Lukavu u sklopu kojeg će vidjeti zaista dobre utakmice i vrhunske fudbalere” izjavio je Milenko Čajić.

Sportski program u utorak počinje u 15.00 sati a cijena ulaznice za gledaoce je 1 KM.

Jedan od medijskih pokrovitelja turnira je i Lukavački info portal | SodaLIVE.ba

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x