Posljednja “predstava” u Nedođiji i testament

488

michaeljackson1Tijelo preminule pop zvijezde biće izloženo na njegovom voljenom ranču, ali tamo neće biti upriličena i sahrana.

Privatna ceremonija sahrane biće organizovana u nedjelju, a prisustvovaće joj samo porodica Džekson i probrane slavne ličnosti, uz specijalnu pozivnicu.

To neće sprečiti hiljade fanova pokojnog pjevača da se okupe ispred ranča i odaju mu poštu u petak, kada će njegovo tijelo biti izloženo u staklenom kovčegu u “Nedođiji”.

Omiljeni ranč pjevača u Kaliforniji prodat je kalifornijskoj investicionoj kompaniji “Koloni”, a kralj popa zadržao je nepoznat broj akcija posjeda.

Iako je ranije bilo saopšteno da će porodica sahraniti pjevača na ranču, i pretvoriti ga u svojevrsno mjesto hodočašća za poštovaoce njegove karijere, pjevačev otac Džo Džekson opovrgao je te glasine.

Još nije precizno poznato gdje će Majkl Džekson biti sahranjen.

U testamentu koji je Majkl Džekson sastavio 2002. godine i koji je otvoren u sudu u Los Anđelesu, navodi se da pjevač svojoj majci dodjeljuje starateljstvo nas troje djece, a u slučaju da ona odbije, o djeci će se brinuti soul pjevačica Dajana Ros.

“Ukoliko je jedno ili više moje djece u trenutku moje smrti maloljetno, staratelj će biti moja majka Ketrin Džekson kojoj će ujedno biti dodijeljena imovina tog djeteta”, napisao je kralj popa.

Džeksonova imovina je 2002. procijenjena na 500 miliona dolara, što se i navodi u njegovom testamentu.

Dokument od pet stranica, koji je napisan 7. jula 2002, kao izvršioce testamenta određuje muzičkog biznismena Džona Maklejna, računovođu Barija Sigela i pjevačevog advokata Džona Branku.

Pjevač u dokumentu nijednom riječju nije pomenuo oca Džoa Džeksona. Jedina osoba koja je izričito izopštena iz testamenta je pjevačeva bivša supruga i majka dvoje njegove djece Debi Rou.

Soul diva Dajana Ros (65), nekadašnja članica grupe Supremes, dugogodišnja je prijateljica Majkla Džeksona kojeg je upoznala još dok je kao dječak nastupao sa braćom.

(Mondo/SodaLIVE)

PREPORUČUJEMO

Komentarisanje nije dozvoljeno.