Nermin Nikšić najuvjerljiviju pobjedu ostvario u Tuzli, Delić nije uspio

14 3.280

Prema perliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije SDP-a, Nermin Nikšić, aktuelni predsjednik ove stranke ujedno je i novi predsjednik SDP BiH.

Nikšić je dobio ukupno 12.668 glasova. Njegov protukandidat Edin Delić dobio je 8.414 glasova, a za bivšeg potpredsjednika ove stranke Svetozara Pudarića glasalo je svega 1.094 SDP-ovca.

Najveći broj glasova Nikšić je dobio u Sarajevu i Tuzli. U Sarajevu je dobio 1.751, a u Tuzli 1.265 glasova.

Edin Delić u Sarajevu je dobio 215, a u Tuzli 480 glasova, dok za Svetozara Pudarića u Tuzli je glasalo svega 60 članova, a u Sarajevu 146.

Proces glasanja protekao je uredno, kazala je Mira Grgić, predsjednica CIK SDP BiH. Kako je rečeno, od 26.670 osoba koje su danas imali pravo glasa izašlo je 22.222 člana što je 83,3 posto. Svi kandidati za predsjednika imali su pravo imenovanja posmatrača.

Nakon prebrojanih glasova medijima se obratio i novi/stari predsjednik Nermin Nikšić.

– Mi smo u SDP-u danas nastavili dizati ljestvicu u polju podizanja demokratskih standarda. Izbrali smo teži put, izabrali smo potpunu demokratiju. Danas nema pobjednika niti poraženih, danas je pobijedio SDP BiH – kazao je Nikšić.

Zahvalio se i svima koji su iskoristili svoje pravo i glasali, a kako je kazao, posebno se zahvaljuje onima koji su ga podržali.

– Zamolio bih sve one koji su me podržali da zadrže svoje dostojanstvo: u porazu se ne ponizi, u pobjedi se ne povisi. U SDP-u nema neprijatelja i to je naše bogatstvo. Želim se zahvaliti ljudima koji su vodili ovaj štab i ljudima koji su vodili moje štabove po kantonima. Svjedoci ste da nismo koristili teške riječi – istakao je Nikšić.

Kako je kazao, već od sutra nastavljamo u istom pravcu.

– Kongres SDP-a na kojem ćemo izabrati novi saziv, a koji će moći odgovoriti političkom izazovu. Nastavljamo i započeti put infrastrukturnim jačanjem posebno u RS. Zajedno sa prijateljima naše stranke idemo u jačanje BH bloka. 

14
Komentari

avatar
11 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
NihadMilenko BlagojevictosamjaHahahaSDP je Kriminalna Organizacija Recent comment authors
newest oldest most voted
Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Njegova dnevna zapovijest glasi : “Botovi moji vjerni, zbor i na pos’o ! Ne dozvolite da kritikuju lik i djelo moje !”

KKK
Guest
KKK

Ukratko, ovo je početak kraja političkog djelovanja Edina Delića. Nikšić i njegov klan, za razliku od Delića, nije od juče u politici, već su to stari lisci koji ovakve avanture više neće dozvoliti. Međutim, okušat će se on u sedmoj po redu političkoj partiji- SPD-u što će novom rukovodstvu poslužiti kao izgovor za njegovo isključenje iz SDP-a. U međuvremenu TK će dobiti vladu.

tosamja
Guest
tosamja

Respect za Tuzlu, za razliku od nas Lukavčana dobro su prepoznali ovu “promaju” koja ne može donijet ništa dobro do išijasa, glavobolje … Očit primjer da je i Tuzlacima pun racku seljačke politike i populizma koje propagiraju ruralci sa parama! Džaba sve pare jarane kad nisi naučio osnovne moralne vrijednosti, kad doživljavaš sve druge ljude kao nepismene a za sebe misliš da si pomislio svu pamet svijeta. Dovojno je ući u bilo kakav dijalog s tobom i vidit kako se zacrveniš kad je neko sposobniji, načitaniji… Hej moj Deliću, nadam se da ćeš nekad pronaćinešto u šta se razumiješ i u čemu si dobar! Pomaganje drugim ljudima i stavljanje općedruštvenih interesa iznad svojih ti očito ne ide od ruke. A u tome je bit politike…

SDP je Kriminalna Organizacija
Guest
SDP je Kriminalna Organizacija

Pa gdje je Bundoglav sad ?! ,
Mislil se preko ovih svojih glasila opštinskih oglasiti više kao što je naučio fesjsbuuk manijak i kao čojk čestitat Predsjedniku predsjedničku pobjedu- kako bi trebalo da dolikuje akademskom stručnjaku i političaru sa tim obim glave, a naučnika u pm…i to neki profesor, a kulture i qrca?!.
https://www.lukavacki.ba/edin-delic-o-izbacivanjima-iz-sdp-a-bh-bloku-o-jasminu-imamovicu-stranackim-izborima/

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Druze, cestitat mozda i nece,al ce se sigurno izvinuti ko onda Amiru Junuzovicu …

LafinaŠnaAparatima
Guest
LafinaŠnaAparatima

Evo Delić najbolje prošao u Banovićima hahahaha vrijeme je da pređe u PDA – i zvanično!

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Gluho bilo nije se desilo…

Hahaha
Guest
Hahaha

Boli te ba Delicu rinaka ti si Oralni pobednik ovih izbora, idi na Ozren na krmetinu ko im ebe mater supci Sarajevski nek idu u Jablanicu na onu janjetinu skupu i nisu ni zašta drugo …

tosamja
Guest
tosamja

Bundoglav na aparatima! Nažalost u ovim izborima nije koristio parolu “Da BIH prodiše” jer je bosanskim ovcama moguće poturit svaku laž! Nažalost za naS Lukavčane, njegove populističke utopije valja slušat prilikom njegove kandidature za sl. izbore za načelnika! :((((

Pikachu
Guest
Pikachu

Jadni gradjani opcine Lukavac. Kad sad Jakub, Aziz, Mina, Sluga vozac pocnu kukati jedno mjesec dana. Pa se onda malo izivljavat nad ljudima posebno Aziz sijenka covjekm

maak
Guest
maak

Delica njegovi tuzlaci ne vole a Lukavcani ga podrzavaju a on je najveci lafinas na svijetu

Nihad
Guest
Nihad

Kad ‘Tuzlanski diktator ” zaprijeti niko nesmije podrzat. Delića

tosamja
Guest
tosamja

Diktator? DA je nama onakav diktator, preporodio je Tuzlu dok Lukavac nikad nije gore izgledo! Nekad smo se ponosili time što smo iz Lukavca, a danas je to najružnija kasaba na kantonu. Pa i Živinice i Kalesija ljepše izgledaju i više se u njih ulaže!

Nihad
Guest
Nihad

Koliko ljudi ima u vrhu politickih stranaka s tuzlanskog kantona .bicemo mi bijeda još veća