fbpx

Radnički minimalnim rezultatom savladao ekipu Mramora

2 min. za čitanje
Foto: bportal.ba

Da sve prođe u tonu sportskog nadmetanja, doprinijeli i igrači oba tima vrlo korektnom igrom. U derbiju sezone Radnički je na stadionu Jošik u Lukavcu danas savladao ekipu Mramora rezultatom 1:0 i tako osvojio titulu jesenjeg prvaka.

Utakmicu je odlučio pogodak Harisa Ibrića u 30. minutu. Nakon kornera lopta je “lutala” po šesnaestercu Mramora, da bi došla do Ibrića, koji je šutem sa 15-tak metara posprema u mrežu danas vrlo dobrog golmana Mramora Delića.

U prvom poluvremenu blizu 1.000 gledalaca moglo je vidjeti dopadljiv fudbal. Ekipe su bile ravopravne na terenu, sa po nekoliko izglednih prilika.

Mramor je u dva navrata zaprijetio nakon dobrih prodora Nedžada Džanića, ali je odbrana Radničkog predvođena kapitenom Adnanom Šubićem bila na visini zadatka.

U drugom poluvremenu Radnički je zatvorio prilaze svom golu i imao inicijativu, koje nije rezultirala pogotkom.

Iako su prije utakmice ‘sijevale varnice’ na relaciji Lukavac-Mramor, nisu zabilježeni incidenti, osim jedne gužve koja je vrlo brzo smirena. Da sve prođe u tonu sportskog nadmetanja, doprinijeli i igrači oba tima vrlo korektnom igrom.

Domaći igrači cijelo vrijeme imali su gromoglasno podršku s tribina koju im je pružala navijačka grupa “Siouxi”, priredivši nakon gola i bakljadu.

Sudijska trojka: Amir i Samir Hodžić iz Živinica i Nesib Karić iz Kalesije, uz nekoliko sitnijih greška koje niukom slučaju nisu utjecale na ishod susreta, korektno je obavila svoj posao.

Ovom pobjedom Radnički je ne samo osvojio titulu jesenjeg prvaka, već je stekao i pet bodova prednosti u odnosu na Mramor.

(SodaLIVE.ba/bPortal.ba)

Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Preneseno samo s portala onog drugog…

Niko kao Ranički Soda, Niko kao Ranički Soda, Niko kao Ranički Soda, Niko kao Ranički Soda,Niko kao Ranički Soda!!

Šampioni………:)))

Jedan al ZLATA VRIJEDAN, pobjeda je pobjeda i +3 boda sasvim zasluzeno.

Neke se stvari mogu kupiti novcem ali onaj ambient danas pred utakmicu i za vrijeme utakmice, guzva na ulazu stadiona,trazenje mjesta za parkiranje a da pri tome ne zakasnis na utakmicu, ispunjen stadion iako po zaista hladnom vremenu, SIOUX-i za 10, odlicna organizacija i fer navijanje, zaista NEPROCJENJIVO bas kao u stara dobra vremena

Cestitam igracima Radnickog i puno uspjeha i pobjeda u daljem takmicenju i iskreno se nadam da ce nam pruziti to zadovoljstvo da ih bodrimo i navijamo sledece godine kada budu u visem rangu i AKOBOGDA sezona 2013/14 da se vrate i igraju u Premier ligi jer RADNICKI TAMO I PRIPADA

Zar niste zabilježili “bakljadu” makar slike neke ?
(Nadam se da imaju neke slike)
Svaka čast na pobjedi, organizacija i navijanje za 10, sve extra…

Siouxi garda iz Sode grada, vječno će tebe voljeti,
oni te vole za tebe žive, jer ti si za nas najbolji.

Ale-ale-ale-ale-aleee-aleeeeee-ale-aleeee…

Ja sam Lukavacka uzdanicaaaaaaaaaaaaa gdje god iso gdje god bio xD

Polako se Radničkom vraća onaj stari sjaj kad smo žarili i palili lijepom našom Bosnom i Hercegovinom, vidjeti danas ljude koji su navijali za Radnički prije 15 godina i neki koji su i osnovali navijačku grupu Sioux nešto prelijepo bogami da se naježiš samo, zapadna tribina prepuna istok pun prelijep osjećaj malo me podsjetilo na utakmicu Radnički – Željezničar u polufinalu kupa BIH, sad smo na +5 i ovu prednost ne bi smjeli da ispustimo, imamo dobar raspored u drugom dijelu i bit će to dobro akobogda, sad igrači i svi nek se zasluženo odmore a onda pripreme i nastavak prvenstva, pojačati se na zimu i uigravati ekipu za Prvu ligu FBIH…….:)

Bravo Sioux-i , bravo Radnicki, svaka cast… Zamolio bih upravu kluba da ne pusta Salihovica (17) ni za kakve pare, znam da ima ugovor do polusezone, ali ako je moguce da ga zadrzite bulo bi super, jedan od najboljih pojacanja koje smo doveli zadnjih 6-7 godina…

ja kako sam upratio i kako sam skontao iz prica, sodalive ima prakticno zabranu pristupa na josik zbog tamo nekih u upravi jer zele da guraju drugi portal. jer zasto bi sodalive pratili rukomet,odbojku pa i utakmicu radnickog u puracicu a nista sa josika? siguran sam da bi i danas pratili utakmicu i propratili to fotografijama kako su i do sada radili jer deff imaju najbolje slike sa sportskih desavanja

ali eto neki radzlog postoji 100% i naravno sve na ustrb nas, obicnih ljidi

svaka cast radnicki! naprijed sodalive jer ste prvi i najbolji

i da, volio bih i ja znati razlog i jesam li u pravu

Sioux upravu si a reći će ti redakcija sigurno sve, za cozu Mirnes Salihović mislim da već ide iz Radničkog trebao bi da potpiše za neki klub u Austriji nažalost momak je najbolji 9 golova ove sezone, ali kad ima dobru ponudu šta ćeš tako je kod nas, ipak uprava je najavila u zimskom prelaznom roku par provjerenih igrača da će dovesti, ali ima još do marta 2013 godine i početka drugog dijela sezone polako sačekajmo…..:))

Pardon 2012 godine….:))))

Mah zaljubite se svi kao Gutic,i ici cete kao metak haahaahah (salim se)
Svaka cast ekipi 🙂

Čestitke igračima za pobjedu,mada igra i nije baš oduševila jer prvak mora bolje da igra.pogotovo kući.Čestitke i navijačima za fer navijanje a čestitke i gostima na fer i poštenoj igri.Vala ni sudije nisu bile loše.Od igrača Mramora sam očekivao više jer nisu imali šta izgubiti.Radnički mora u zimskoj pauzi da otkloni nedostatke na par mjesta u ekipi i naravno da se pripremi za proljeće.Zadnja utakmica u Mramoru mora se dočekati sa plus 4 boda.

Ajde ne pametuj ti bitna su tri boda a do te zadnje utakmice u Mramoru imat će Radnički i +10 a ne samo 4……..šteta je samo ako ode Salihović, ali nema veze doće neko drugi i ova ekipa dosad i eto prve lige……:))