Fabrika cementa Lukavac donirala devet laptopa za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja

3 960

Fabrika cementa Lukavac je u četvrtak, 01.04.2021., uručila 9 laptopa Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Ova donacija je podrška projektu „MOJ WEB – MOJA BUDUĆNOST“ koji je pokrenulo udruženje građana „Venus Amica“ iz Tuzle u saradnji sa JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i JU Centar za socijalni rad Tuzla.

 –Djeci je neophodna naša pomoć i dužnost nam je svima da se pobrinemo za ovu najosjetljiviju kategoriju naše zajednice. Cilj samog projekta je edukacija i stvaranje boljih šansi za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja. Naša donacija je mala pomoć za njihovu svjetliju budućnost, jer nakon završetka srednjeg obrazovanja napuštaju dom i moraju se brinuti sami o sebi. Tokom tromjesečne edukacije „Osnove web dizajna“ steći će neophodna znanja i certifikat u ovoj oblasti. To bi im trebalo omogućiti lakše pronalaženje posla i finansijsku neovisnost – kazao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje Lukavac Cementa.

Važno je istaći da donirani laptopi ostaju u trajnom vlasništvu polaznika edukacije. Fabrika cementa Lukavac će se i nadalje zalagati za kvalitetno obrazovanje djece i mladih kako bi dobili jedanke šanse za bolju budućnost.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
asa

sta je moj babo sve donirao pa nigdje slike to je intel pentium 100 ispod nule

Dzeko

Potez vrijedan rešpekta.

Mate

Lijep gest a jos bi bilo bolje da ne spaljuju tudi otpad i tu istu djecu truju svakodnevno

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x