Životna priča dječaka koji je stradao u napadu u Bostonu

6 484

Martin Ričard, osmogodišnji dečak, poginuo je u ponedeljak u bombaškom napadu na Bostonskom maratonu, njegovoj šestogodišnjoj sestri je amputirana noga, a majci su ljekari morali da izvrše operaciju na mozgu. Martinov brat i njihov otac maratonac, kojeg je dječak čekao na cilju ostali su nepovrijeđeni.

xlarge

Američki CNN razgovarao je sa bliskim porodičnim prijateljem koji za porodicu Richard i malog Martina ima samo reči hvale.

CNN je u reportaži prikazao fotografiju na kojoj Martin drži natpis “Nema više povređivanja ljudi”, ispod kojega piše “Mir”.

Martin je to napisao u maju prošle godine kada je njegova škola organizovala “Šetnju mira”. Svako od učenika imao je zadatak da napiše neku poruku sa kojima su hodali gradom. Jedan od njegovih drugara napisao je: “Ne nasilju!”.

– Mnogi su sa nevjericom gledali tu Martinovu fotografiju nakon što je objavljeno da je smrtno stradao u napadu”, piše CNN.

Martinova majka Deniz ranjena je u glavu i operisana je, ali je njeno stanje i dalje teško. Šestogodišnja sestra izgubila je nogu u eksploziji.

– Tek je počela da trenira ples. Ali, ona je snažna i veliki borac. Bez obzira na to što se dogodilo ja mislim da njeni plesni dani nisu gotovi – rekao je porodični prijatelj CNN-u, dodajući kako su Richard-i porodica kakvu bi svako poželio u susjedstvu.

(SodaLIVE.ba)

6
Komentari

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
joojjHimzo-zv.naprdakDC DCRED BERETMislilac Recent comment authors
newest oldest most voted
mirza
Guest
mirza

Vedrana Rudan
Postoji li neki “smislen dan” u kome “zrakom lete tijela”? Ma, naravno. To je svaki dan u Afganistanu. Šestoga travnja, preciznije rečeno devet dana prije nego što je Boston osvanuo na svim ekranima i naslovnicama, NATO zračne trupe pobile su dvanaestero djece i jednu ženu. Provincija Kunar na granici sa Pakistanom.

Mislilac
Guest
Mislilac

Želio bih da vidim reportažu na hiljade mrtve djece širom Afganistana i ostatka male azije i njihove slike iz obdaništa i osnovne škole…Da vidimo da li se i prema njima osjeća samilost i tuga…Zar i njihov život nevrijedi kao i ovog dječačića,zašto se svijet nesuosjeća i s njima i zašto se nereaguje kad se digne u zrak jedna osnovna škola od strane američkog agresora,zašto se neobjave poluizgorjeli crteži te dječice….Ili je svijet toliko licemjeran da se i ovakvi slučajevi kao ovog dječačića koriste u obmanjivanju masa…

RED BERET
Guest
RED BERET

Pa dokle ce te siriti americku propagandu u medijima.Sad mi treba da zalimo amerikance??Dok su djeca u Sarajevu i ostalim dijelovima u BIH ginula,njih nije bilo briga,i toga u zapadnim medijima nije bilo.Amerikanci svakodnevno cine zlocine protiv covjecnosti,a o tome niko da progovori.Ubili su milione civila,VIJETNAM,AFGANISTAN,PAKISTAN,IRAK,LIBIJA,SOMALIJA….Ko je sljedeci,Iran mozda.Ali to su za njih samo brojevi,a mi znamo da su to sve zivotne price.Njih nema ko da isprica,a CNN nece.Tesko ce naci teroriste,jer je ovo djelo americke produkcije,bas kao i 11 septembar.Historija ce da im sudi,sve je ovo medijska propaganda.

DC DC
Guest
DC DC

Veoma zalosno, ali sta je sa onim sto Amerikanci rade ovdje po Afghanistanu,
Posto radim na Aerodromu americke vojske, gdje je i bolnica smjestena, slabo vidjam da vojnike iznose unutra, sve su to civili,djecica,majke,starci,itd itd…

Himzo-zv.naprdak
Guest
Himzo-zv.naprdak

Vidite kako se mediji koriste u kreiranju ljudskih svijesti. “Ne ginu samo u Ameriki”??? Koji paradoks današnjice? Vagat će mo na kantaru ljudske glave, i vršit slobodne procjene u sistemu “haj ba nije samo kod njih i kod nas je pa koga je to guzica zabolila”. Vrijednost jedne zajednice biti će u tome koliko ima glava sahranjenih ljudskih glava. A svemu su tome komovi sa političkim zločincima i mediji kao nosioci i promotori svjetskih gluposti koje ljude ubijaju. Svakodnevno i svugdje.

joojj
Guest
joojj

joj jeste dosadni u bostnu pukne jendfa bomba ubije 3 ljudi u afganistanu i iraku pukne ih na dan 2 ubije 15 djece i to nista ma bmk za amerikom i za tim dijeto 😀