Završio tri fakulteta, a čisti toalete u Londonu

3 285

Benjamin Serra Bosch postao je glas “izgubljene generacije” u Španiji pošto je njegova priča o tome kako radi kao čistač toaleta u londonskom kafeu, iako je završio tri fakulteta, izazvala pravu buru na internetu.

bendzamin sera

Mladi Španac koji ima dvije diplome i master postao je ikona “izgubljene generacije” odkako je preko interneta priznao da ne može da nađe nijedan drugi, pristojan posao u svojoj zemlji, osim posla čistača u Londonu.

Benjamin (25) je prikupio na hiljade pratilaca na društvenim mrežama. U poruci na svom Facebook profilu on kaže:

“Diplomirao sam sa visokim prosjekom na oba fakulteta koja sam završio, a sada čistim g…. u stranoj zemlji”.

Na Twitteru je poručio:

“Radim u poznatom lancu kafića u Londonu. Poslije pet mjeseci rada, danas po prvi put sve jasno vidio. Čistim WC. Pomislih: ‘Bio sam odličan student dva fakulteta, a sada čistim tuđa g…. u zemlji koja nije moja’. Au, da, još i kuham kafe, čistim stolove i perem šoljice”.

Benjamin, koji je iz Valensije, ipak naglašava da se ne stidi svog sadašnjeg posla iako je diplomirao novinarstvo i advertajzing, kao i odnose s javnošću na prestižnom privatnom univerzitetu Kardenal Herera. Pored toga, ima master iz administracijskog menadžmeta.

“Ne stidim se onoga što radim. Čišćenje je častan posao. Ono što me pogađa jeste što moram da radim ovo zato što mi niko u Španiji nije pružio priliku. Mi smo kao pošast. I, da ne bi bilo nesporazuma, mladi nisu došli ovdje da uče jezik, da imaju neku avanturu i steknu nova iskustva. Mi smo pravi migranti. Mislio sam da zaslužujem bolje poslije toliko mučenja sa ispitima i učenjem. Očigledno da griješim”, piše Benjamin.

“Ponekad mi dođe da natrljam diplomu posred lica onih koji gledaju na mene s nipodaštavanjem”, dodaje Benjamin.

“Izgleda kao da sve moje diplome vrijede koliko i g…. koja čistim u WC”.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FOTON

Puna je bosna ovakvih slucajeva.

Filadendron

Haj da se mijenjamo!

volim sdp

ti Filadendron i jesi samo za ***

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x