ZAR NE IZGLEDA MOĆNO: Ovo je Putinova superlimuzina!

0 665

Na tajnoj lokaciji u Moskvi predstavljen je “Kortež”, prototip luksuzne limuzine namjenjene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

2067743937975606175-670x517

Novinarima je omogućeno da vide samo preliminarnu verziju ove limuzine budućnosti. Zabranjeno im je da automobil fotografišu, a sve elektronske uređaje su morali da ostave na ulazu u fabriku u Moskvi.

Saopšteno je samo da će verzija koja je predstavljena pretrpjeti izvjesne izmjene, kao i da će biti na raspolaganju i verzija za šire tržište. Putin želi automobil koji će zadovoljiti njegove visoke standarde bezbjednosti.

Sve ideje zasnovane su na automobilima iz ere Brežnjeva, kao i stranim markama kao što su “rols-rojs”, “mercedes”, “audi” – rekao je Maksim Nagajcev, direktor kompanije “FSUE”, koja će proizvoditi automobil.

zil

Projekat “Kortež” pokrenut je još 2012. godine, kada je po Putinovom nalogu pokrenuto projektovanje nove ruske limuzine. Još je tada odlučeno da automobil ne bude nemjenjen pojedincima, već samo predsjedniku Rusije.

U nastanak vozila uključene su i neke američke kompanije, koje su razvile 3D platforme novog modela, ali i dijelove motora, šasije, mjenjača.

Komentari

avatar