U Strazburu izgorio jedan od najvećih data centara u Evropi

1 357

Najveća evropska kompanija za hosting i data centre, OVH, potvrdila je da je izgorio njen data centar u Strazburu. Nije bilo povrijeđenih pripadnika OVH-a, vatrogasaca ili službe lokalne uprave, saopštila je kompanija, prenosi DataCenter Knowledge.

Požar je uništio jedan od data centara OVH-a u Strazburu i dio drugog. Mnogi kupci OVH, najvećeg evropskog dobavljača cloud usluga, žalili su se na Twitteru zbog oborenih web lokacija i aplikacija hostovanih u kampusu u istočnoj Francuskoj. Čini se da neki nemaju planove za oporavak od katastrofe ili rezervne kopije stranica.

Osnivač i predsjednik OVH-a Octave Klaba tvitovao je o incidentu koji se odvijao prošle sedmice. Požar je uništio OVH-ov SBG2 data centar u potpunosti i četiri sobe u SBG1, prema izvještaju o incidentu na web lokaciji kompanije. UPS je pao u objektu SBG3, a preostali centar podataka SBG4 nije imao nikakvu štetu. Kompanija je rekla da ne predviđa obnavljanje snage SBG1, SBG4 i SBG3  do petka 19. marta. Među dobavljačima cloud usluga koji nisu velika trojka (AWS, Azure i Google Cloud), OVH je jedan od najpopularnijih.

Oko četiri sata ujutro SBG2 je potpuno uništen, a obližnji data centri ostali su ugroženi sve dok vatrogasci na kraju nisu stavili vatru pod kontrolu. Većina od 27 data centara OVH nalazi se u Evropi, a neki u Sjevernoj Americi i azijsko-pacifičkoj regiji. Posljednja velika kriza u OVH dogodila se baš u kampusu u Strazburu. Prekid struje 2017. godine srušio je čitav kampus.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Milenko Blagojevic

Širom Svijeta,kad skororo sve izgori ,vele “da su vatrogasci uspjeli požar staviti pod kontrolu”…
Floskula, šta li…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x