U Sarajevu pokrenuta incijativa da ulica bude nazvana po Michaelu Schumacheru

0 689

Grupa mladih iz Sarajeva, koji su imali sreću da tokom njegovih poratnih posjeta glavnom gradu BiH upoznaju Michaela Schumachera, pokrenula je inicijativu da A transverzala u Novom Gradu dobije naziv po ovom velikanu.

Za inicijativu u čast legendarnom vozaču Formule 1, a koji je u teškom zdravstvenom stanju nakon nezgodnog pada na skijanju, dobili su “zeleno svjetlo” Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, gdje su prezentirali ideju.

Fahri Frlj, jedan od inicijatora, za Klix.ba je pojasnio da se na ovaj način u ime cijelog grada žele odužiti velikom humanisti, koji je mnogo toga učinio za djecu Sarajeva. Frlj, inače iz Starog Grada, imao je sreću da u trenutku Schumacherovog dolaska 1996. bude na Dobrinji te je tada i upoznao Schumachera, koji je njemu i njegovim drugarima poklonio igračke.

Očekuje da će imati podršku i ostalih nadležnih institucija u daljnjoj proceduri, kako bi ulica koja vodi od Sarajevskog aerodroma do Mojmila na kraju bila nazvana po velikom prijatelju BiH.

“Na taj način bismo poslali pruku da nismo zaboravili Schumachera, jer ni on nije bio zaboravio djecu Sarajeva. Želimo da mu pružimo podršku u daljnjem liječenju i ozdravljenju, jer je upravo on dolazio u Sarajevo, da obiđe i pruži podršku djeci koja su trebala liječenje. Nije mala stvar da jedan takav šampion izjavi ‘Ako su djeca Sarajeva kriva samo zato što su djeca, onda sam i ja dijete Sarajeva’. To ne trebamo zaboraviti”, objašnjava Frlj.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x