TOP 20: Kompanije u Tuzlanskom kantonu ostvarile prihod od 7,4 milijardi KM

2 4.666

Kompanije u Tuzlanskom kantonu ostvarile su u 2020. godini 7,4 milijardi KM prihoda, što je za oko 400 miliona KM manje u odnosu na 2019. godinu, pokazuje Akta.ba analiza urađena na osnovu finansijskih pokazatelja za prethodnu godinu.

Dobit kompanija je bila znatno veća nego 2019. godine i iznosi 521,4 miliona KM. Porast brojki ostvaren je i u broju radnika, pa je prosječan broj radnika, u 3.853 kompanija koje su predale izvještaj, iznosio 69.142.

Na listi TOP 20 kompanija nema velikih promjena, te su prvih pet mjesta istim redosljedom zauzele iste kompanije kao i 2019. godine. Sasvim očekujuće lider u svim kategorijama je tuzlanski gigant Bingo.

3.3 3 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hašim

Vrlo interentni podaci možda za ekonomiste ili još nekoga:
Global Ispat Gikil Lukavac svake godine ostvaruje enormne prihode- kao što se možei pročitati iz ovog spiska “Top” kompanija, a bilo je za očekivati da ima i “neku ” dobit od takvih prihoda, međutim uopšte ga nema na ovom sljedećem spisku gdje se prikazuje “čista” dobit ili profit?! znači da love neejma ..postavlja se onda pitanje: GDJE SU PARE?!! – Gikil godinama truje Lukavčane, ostvaruje Prihod, a nema dobiti, a nema ni OKOLINSKU DOZVOLU!!!
NEko nekoga ovdje žestoje Jebe!

Istina

Dobit se podlo izvlači preko fantomske firme u Londonu dok se u Koksaru šalje tek toliko novca da pokrije minimalne troškove.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x