Pokušao “paliti” gume pa spalio – motor

0 4.062

Ekshibicija s Mercedesom C63s AMG završila je loše i vjerojatno će vrlo skupo koštati njegovog vlasnika. O čemu se zapravo radi, pogledajte u videu.

Mercedes-Benz C63s AMG luksuzni je i “nabrijani” coupé s twin-turbo 4-litrenim V8 motorom, koji je sposoban razviti čak 469 konjskih snaga. Kao takav, opremljen je cijelim nizom sistema inteligentne pomoći vozaču, pa ima ugrađen i launch control, kontrolu proklizavanja pri kretanju, koja omogućava čak i manje iskusnim vozačima lansiranje vozila iz mjesta, kao da su na utrci ubrzanja.

No, problem s tim “pametnim” sistemimajest da su ponekad prepametni za one koji žele automobilom izvoditi egzibicije, a nisu svjesni da je ponekad sisteme pomoći potrebno i isključiti. Čini se kako je upravo neisključivanje launch controla kumovalo nezgodi koja je zabilježena na priloženom videu.

Na njemu vidimo dvojicu momaka kako sjede u spomenutom Mercedesu C63s AMG i pokušavaju “spaliti” zadnje gume. Vozač očito drži kočnicu i pokušava istodobno dodati gas, te tako izazvati proklizavanje u mjestu. Nije se sjetio isključiti kontrolu proklizavanja, pa je automobil očito pokušao izvesti trkaći start – tj. računar vozila pokušalo je ispraviti ono što je protumačilo kao grešku vozača.

Pretjerano turiranje u mjestu, ipak, računar nije uspjelo spriječiti, pa je nakon pola minute ovakvog bezuspješnog “pokazivanja mišića” pred okupljenom ekipom (koja se čini kao da su u pitanju svatovi) motor Mercedesa jednostavno – eksplodirao. Dim koji su momci htjeli dobiti paljenjem guma na kraju su dobili, ali paljenjem daleko skupljeg dijela vozila.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x