Nema više “rezervacija” na plaži u Makarskoj

2 1.834

Ovogodišnji turisti u Makarskoj naići će na pomalo drugačija pravila ponašanja na plažama. Peškiri, rekviziti za plažu i druge slične stvari koje se ostave bez nadzora smatraće se napuštenima i biće uklonjene.

Makarska, 120815. U gradu koji zivi od turizma, a glavni proizvod sto se turistima nudi su sunce i more, mjesto na plazi u jeku sezone je dragocijeno. Tako mnogi turisti ustaju rano i zauzimaju mjesto na zalu prostrtim rucnicima. Situaciju dodatno kompliciraju neki iznajmljivaci lezaljki koji, suprotno gradskim propisima, prekriju svoj dio plaze lezaljkama. Na fotografiji : Makarska glavna plaza u 7 sati ujutro. Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Kako mediji iz Hrvatske pišu posljednjih dana pred Gradskim vijećem Makarske naći će se prijedlog novog pravila o komunalnom radu koji podrazumijeva zabranu ostavljanje peškira i drugih ličnih predmeta nakon odlaska sa plaže. Drugim riječima, rukovodstvo Makarske će pokušati stati u kraj “rezervisanju” najboljih mjesta na gradskim plažama.

Riječ je o popularnom načinu čuvanja omiljenih lokacija za naredni dan ili vrijeme nakon ručka jednostavnim ostavljanjem peškira i drugih predmeta.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Nema više “rezervacija” na plaži u Makarskoj"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Krk
Gost
Krk

To radi jedino bosanska stoka. A i oni drugi su se od njih naučili. Kultivišimo stoku.

Ivanica
Gost
Ivanica

Bit će dobro ako se to bude poštovalo, a mislim da neće iz razloga što bi se dalmoši za kunu naguzili da ih j…š. A bilo bi doista lijepo kad bi se krkanluku stalo ukraj.