Naš sugrađanin Zlatan Mujkanović u prvom BiH trkaćem timu koji će debitovati u TCR Istočna Evropa

4 1.766

Za razliku od većina sugrađana koji su napustili BiH u potrazi za poslom i boljim životom naš Zlatan je pronašao dosta zanimljiv posao.

Naime Zlatan je team manager prvog BiH trkaćeg tima koji će debitovati u TCR Istočna Evropa.

Iako je zezona tek krenula Zlatan je već imao privilegiju da posjeti najatraktivnija trkališta, nešto što nas većina može samo sanjati i gledati na malim ekranima.

Na prvu posao izgleda super zanimljiv i glamurozan ali Zlatan nam kaže da je posao više nego odgovoran i naporan. Briga o timu, logističke prepreke, dosta vremena provedenih na putu od trkališta do trkališta, pronalaženje sponzora i mnogo drugih prepreka. Zlatan je takođe istakao da mu posao ikao težak i dinamičan pruža dosta zadovoljstva.

Pošto je dio mog posla i PR, iskoristio bih priliku da predstavim svoj tim CS Motorsport i vozača Sanela Ćehiča.

On će predstojeće sezone debitovati u TCR Istočna Evropa, sa “audijem RS3 LMS” i prvi je takmičar u istoriji iz Bosne i Hercegovine koji će se pojaviti na internacionalnoj automobilističkoj sceni.

“Rođen sam u Velikoj Kladuši, ali sam se sa tri godine preselio u Austriju. Poslednjih osam godina živim u Nemačkoj, gde me je doveo posao. Sad sam vlasnik firme CS Kanalservis za održavanje odvodnih cijevi u Pasauu”, kaže Ćehić za naš portal.

Ljubav prema auto-sportu osetio je još kao sasvim mali. Sa 15 godina je kupio svoj prvi automobil, “opel kalibru”, i željno iščekivao trenutak kada će dobiti vozačku dozvolu.

“Kao dječak sam neprestano išao na karting, sticao iskustvo i osećaj za brzinu. Životni san mi je bio da jednog dana budem deo automobilističkog sveta”, nastavlja Sanel. “Moje prvo takmičenje je bila kružna trka u Banjaluci 2012. godine sa “golfom reli S60”. Sećam se, na startu je bio i Mikica Vesnić, vozio je “opel vektru”.

Bosanac je karijeru nastavio na brdskim trkama, u “subaru impreci” 2014. godine, a prvi veliki rezultat postigao je dve godine kasnije, kad je postao šampion BiH, dok je 2017. bio viceprvak.

“Prava ljubav prema kružnim trkama rodila se 2018, kad sam upoznao Herberta Drekslera (trkao se u “poršeu” do 1998. kad je imao težak udes na GT svetskom kupu, prim. aut.). Vozio sam “opel  astru OPC”, koja ima slične performanse kao TCR automobili. Posle pauze od dve godine, iskrsla je prilika da kupim “audi RS3 LMS” ekipe Bonk motorsport. Auto je, inače, kao nov, samo je dva puta vožen na testu. Posle toga sam odlučio da napravim sopstvenu ekipu CS motorsport”, otkriva Sanel.

“Ekipa će servisirati vozilo, ići će sa mnom na trke, zajedno ćemo sticati iskustvo, a nadam se da ćemo kroz trkanje postati i prijatelji. Igrom slučaja, posle kupovine automobila, sreo sam se sa Jozefom Krenekom i tako rešio da se okušam u TCR Istočna Evropa”.

5 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Za razliku od vecine sugradana koji su napustili Bih Zlatan je bio u Afganistanu😀

turkeshan

Bravo Zlaja

Ptica trkacica

I mi konja za trku imamo…

Nesvrstani

Tako to rade privilegovani, ne napuštaju nas divni grad, osim kada poslovno moraju do nekog elitnog trkalista. Ostali napustaju grad takodje poslovno (baustela, staracki dom itd)… U svakom slucaju da ne bude da sam zavidan, sretno sa utrkama

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x