Legendarne “Mućke” na markicama Britanske pošte

0 228

Povodom obilježavanja 40 godina od emitiranja prve epizode popularne serije “Only Fools and Horses”, Britanska pošta izdala je ograničeni broj poštanskih markica koje su posvećene glavnim likovima iz ove britanske komedije.

Royal Mail, poštanska je kompanija koja često izdavanjem posebnih poštanskih markica obilježava događaje koji su prije svega važni za historiju Velike Britanije.

Samim tim, povodom obilježavanja 40 godina od početka emitiranja kultne serije “Mućke” Royal Mail je odlučio da izda 12 posebno dizajniranih markica na kojima će biti prikazane scene ili čuveni citati iz “Mućki”.

Povodom obilježavanja godišnjice emitovanja serije kao i izdavanja posebnog seta poštanskih markica, javnosti se putem Twittera obratio i glumac John Challis mnogo poznatiji kao Boycie te je u maniru lika kojeg je glumio pozvao građane da kupe poštanske markice.

Kako se navodi, na 8 markica bit će prikazane čuvene scene kao što je Del Boyevo padanje sa šanka ili scena sa lomljenjem skupocjenog lustera. Na preostalim markicama bit će prikazani glavni likovi serije Del Boy, Rodney kao i čuveni ujak Albert.

“Vrhunski scenarij, nevjerovatan sadržaj i neobične osobine likova učinile su ‘Mućke’ jednom od najomiljenijih komedija svih vremena. Predstavljamo 40 godina ‘Mućki’ kroz marke koje će nas podsjetiti na neke od najsmiješnijih dijelova serije”, rekao je Philip Parker iz Royal Maila.

Serija “Only Fools and Horses” u našem regionu poznatija kao “Mućke”, prvi put je emitovana 1981. godine, a posljednja epizoda emitovana je 2003. godine.

Uprkos činjenici da je serija nastala prije 40 godina, dogodovštine glavnih likova i specifičan britanski humor učinile su seriju bezvremenskom te su epizode “Mućki” i danas jednako gledane kao i prije 40 godina.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x