Kia zabilježila rekordnu prodaju hibrida i električnih vozila

0 50

Kijin tržišni udio u Europi u 1. polovici godine porastao na 3,5%.

Kia Motors je u prvoj polovici godine u Europi usprkos smanjenju tržišta zabilježila rekordnu prodaju hibridnih i električnih vozila, priopćeno je u petak iz kompanije. Prodaja elektrificiranih Kija veća za 18% Prodaja Kijinih elektrificiranih vozila se u prvom polugodištu u odnosu na jednako razdoblje prošle godine povećala za 18% (44.894 prodanih vozila, prošle godine 38.173 vozila).

Ove brojke uključuju u i Kijinu sve veću ponudu blagih hibrida (MHEV), klasičnih hibrida (HEV), plug-in hibrida (PHEV) i električnih vozila (EV). Tako sada elektrificirana vozila predstavljaju četvrtinu Kijine prodaje u Europi (25,2%).

Kijin tržišni udio u Europi u 1. polovici godine porastao na 3,5% Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kia je u Europi (odnosi se na zemlje članice EU, EFTA i Ujedinjenog kraljevstva) u prvom polugodištu prodala 178.392 vozila (-33.5%, prošle godine su u istom periodu prodali rekordnih 268.305 vozila).

Usprkos padu prodaje kod Kije će i ove godine padati rekordi, jer se Kijin tržišni udio u Europi sa 3,2% povećao na 3,5%, što je njen najveći tržišni udio u povijesti. ”Usprkos poteškoćama prouzrokovanim pandemijom i dalje vlada veliko zanimanje za naša hibridna i električna vozila.

Kada dođe do oporavka automobilskog sektora Kia će imati dobru osnovu za rast prodaje, pogotovo na području ekološki prihvatljivijih vozila. U drugoj polovini godine očekujemo dolazak novog elektrificiranog Sorenta i unaprijeđene izvedbe modela Picanto, Rio i Stonic.

Lansiranje Kijinih blagih hibrida ‘EcoDynamics+’ u različitim razredima kupcima će po prvi put ponuditi širok izbor cjenovno pristupačnih, štedljivih hibridnih modela”, rekao je izvršni direktor Kia Motors Europe, Emilio Herrera.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x