Hiljade sati ere MTV-ija od 1981. do 1989. podignuto s VHS-a na internet

1 242

Želite li nostalgično zaroniti u istoriju i ‘ostati tamo’, ili, ako ste mlađi, tražite spoznaju zašto je MTV tokom osamdesetih bio najvažiji popkuturni TV kanal, sad to u potpunosti možete učiniti.

Na Archive.org vas čeka kompletan program sa svim legendarnim emisijama poput ‘Headbangers’s Ball’ ili ‘120 Minutes’, spotovi, jingleovi, pa čak i reklame iz vremena 1980-ih.

Kome god nedostaje MTV iz najboljih dana, sad mu je dostupan na Archive.org, naravno uz besplatnu registraciju korisničkog profila.

MTV program koji nosi naziv “’80s MTV VHS Recordings 1981 to 1989 Collection” podignut je i posložen hronološki i sadrži apsolutno sve što je MTV prikazivao od 1981. do 1989. godine, dakle u desetljeću kad je muzički video spot dobio primat u muzičkom svijetu, kako je to proročki objasnila pjesma “Video Killed the Radio Star” grupe The Buggles, tada premijerno puštena, a gdje drugo, već, na MTV-iju.

Na jednom mjestu sad možete pratiti kako su se mijenjali obrasci pop muzike, kako su bujali i razvijali se hip-hop, heavy metal, alternativni rock i club muzika kao i primjerice kompletno pokrivanje Live Aida 1985. godine iz Londona i Philadelphije – ukratko vrijeme kad je MTV bukvalno imao značenje: “Music Television”.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Nostalgija za boljim vremenima

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x