Flying Pictures predstavio moćni dron Ultra koji može da prenosi kamere mase do 60 kg

0 127

Flying Pictures predstavio je dron Ultra za filmaše za kojeg tvrde kako nadilazi tehnološka ograničenja tradicionalne bespilotne tehnologije te koji je sposoban nositi i najteže komade foto i video opreme.

Ultra bez problema prenosi terete i do 60 kilograma teške. Flying Pictures Ultra prvi je ujedno i jedini dron na svijetu koji koristi Libra L7 nosač.

Ultra može biti opremljen s različitom filmskom opremom, npr trostrukim Alexa Mini Multi-Array objektivima, Zeiss CP3 lećama i RTMotion upravljačkim sustavom (ukupna težina opreme oko 50 kilograma) ili Arri 435 filmskom kamerom koja je opremljena s magazinom od 400ft te Cooke 35-140 mm anamorfnim zumom čija konfiguracija teži oko 55 kilograma.

Ultra je najmoćniji kinematografski dron na svijetu s maksimalnom masom polijetanja od 110 kilograma i najvećom brzinom letenja od 105 km/h. Proizvođač je svjestan kako sama snaga drona nije dovoljna da bi proizvod bio uspješan stoga su poradili i na sigurnosti što je potvrđeno dozvolom od strane UK CAA, a koja omogućava korištenje drona i u gusto naseljenim područjima.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x