Video koji morate pogledati: Gorila prepoznala prijatelja poslije 5 godina

0 524

Pet godina nakon što su se rastali, Damijan Aspinal riješio je da posjeti svog prijatelja, gorilu Kvibi. Da li će ga pronaći, prepoznati? Hoće li ga, sada već odrasla gorila, zagrliti ili napasti? Odgovore na ova pitanja niko nije mogao da zna do posljednjeg trenutka.

Kvibi je kao beba donijet u rezervat “Animal park” u Engleskoj gdje su ga nekoliko godina pripremali za povratak u divljinu. Za to vrijeme Damijan je provodio sa njim većinu vremena. Igrali su se, jeli zajedno i beskrajno voljeli.

Poslije 5 divnih godina došao je tužan očekivani dan. Kvibi je poslat u šume Zapadne Afrike i prijateljstvo je stavljeno na probu.

“Kvibi sada ima 10 godina. Mnogo je veći i jači, a ja sam prepun emocija. Želio sam samo da ga vidim. Plašio sam se da li ću ga uopšte pronaći, da li će me prepoznati. Postojala je velika šansa da me napadne, ali morao sam da se uvjerim da je dobro”, priča Damjan a prenosi B92.

Tražili su ga danima, a onda ploveći rijekom Damijan ga je pozvao na isti način na koji se Kvibi odazivao u rezervatu. Vrlo brzo pojavila se gorila poznatih očiju. Damijan je izašao na obalu i pogledajte šta se dogodilo…

[youtube id=”FZ-bJFVJ2P0″ width=”620″ height=”360″]

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x