Umro glumac Patrick Swayze

0 418

patrickU ponedjeljak u 57. godini života nakon skoro dvogodišnje borbe sa rakom gušterače umro je glumac koji se proslavio filmovima “Prljavi ples” i Duh” Patrick Swayze.

“Patrick Swayze umro je mirno uz porodicu pored svoje postelje nakon što se posljednjih 20 mjeseci borio sa bolešću”, rekla je Swayzejeva publicistkinja Annet Wollf.

Rak gušterače mu je dijagnostifikovan u martu 2008. godine. Prije postavljene dijagnoze, Swayze je glumio u seriji “The Beast” gdje je glumio agenta FBI-a, a nakon što je dobro reagovao na terapiju, tvorci serije su pristali snimiti cijelu seriju. U intervjuu koji je dao ABC-u u januaru Swayze je rekao kako mu snimanje serije dnevno oduzima 12 sata.

“Ako napustim ovaj svijet, želim otići uz saznanje da sam mu pokušao dati nešto zauzvrat te učiniti nešto vrijedno”, rekao je glumac te dodao kako ga to tjera na dalji rad.

“Moja ostavština je moj rad”, rekao je Swayze. Snimanje serije je prekinuto u junu ove godine kada su glumcu doktori rekli kako se rak proširio i na jetru. Iz njegove producentske kuće A&E u povodu smrti je poslano saopštenje u kome stoji kako su tužni zbog gubitka jednog od najvećih talenata ove generacije.

“Patrickov rad na The Beast za nas je bio inspirativan”, piše u saopštenju A&E te se dodaje kako su njihove misli uz njegovu ženu Lisu i ostalu porodicu.    Swayze se proslavio ulogom u filmu “Prljavi ples” iz 1987. godine, gdje je glumio učitelja plesa Johnnyja Castlea. Još je veća zvijezda postao nakon filma “Duh” koji je snimljen tri godine kasnije, a u kome je glumio duha investicijskog bankara. Jennifer Gray, koja je u “Prljavom plesu” glumila njegovu mladu ljubavnicu Baby Houseman, opisala je Swayzeja kao divnu i jaku osobu.

“Patrick je bio rijetka kombinacija čiste snage i nježnosti. Bio je rijetki kauboj sa srcem punim nježnosti”, napisala je Jennifer Gray u izjavi povodom smrti glumca.
“Kada razmišljam o njemu, sjetim se kako sam bila u njegovu naručju kad smo bili djeca i plesali”, napisala je Gray te dodala kako se sjeća scene u kojoj ju je Swayze dizao iznad glave u hladnom jezeru i da su tada mislili kako snimaju maleni film koji niko neće gledati. Patrick Swayze je rođen 1952. godine u Houstonu. Otac mu je bio inženjer, a majka balerina koja je kasnije postala direktorica Houston Ballet Dance Company, a usmjerila ga je u plesačke vode.
Swayze je 1975. godine upoznao svoju suprugu Lisu Niemi koja je bila učenica njegove majke. Iste godine se mladi par preselio u New York kako bi nastavili svoje plesačke karijere. U tome je Patricka spriječila stara sportska povreda te je odlučio svoju sreću potražiti u glumačkim vodama.

(SodaLIVE.ba/Agencije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x