Uginuo Paul: Najslavnija hobotnica na svijetu

0 505

Slavna hobotnica Paul, koja je ljetos prognozirala ishode utakmica tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i svaki put pogodila, uginula je noćas u svojem akvariju u njemačkom Oberhausenu, piše Bild.

– Zadnjih dana Paul više nije bio tako aktivan i jeo je manje nego prije pa smo pretpostavljali da neće više dugo živjeti. Svi smo jako tužni – rekla je Tanja Munzig iz Sea Lifea.

Stefan Porwoll (37), glavni menadžer Sea Lifea je rekao kako im je hobotnica svima prirasla srcu i kako će im jako nedostajati. Dodao je kako je umrla mirno i prirodnom smrću.

U utorak je u Sea Lifeu sve u znaku Paulove smrti. Zastave su spustili na pola koplja, zaposlenici nose crne trakice, a otvorili su i knjigu žalosti. U Sea Lifeu kažu kako će napraviti izložbu o Paulu, a kasnije će mu podići i spomenik.

Tanja Munzig objašnjava kako im je jedina utjeha to što će uskoro u akvarij preseliti novog Paula. On će prognozirati rezultate na sljedećem Europskm prvenstvu u nogometu.

Blick, pak, piše kako je Paul rođen 26. siječnja 2008. godine te je sada u zamrzivaču, a bit će kremiran. Paulova smrt nije iznenađenje s obzirom na dob jer životna dob hobotnica najčešće nije duža od dvije godine.

– Tješi nas što znamo da je uživao kod nas te da mu nigdje nije moglo biti bolje. Njegova predviđanja bila su veća priča od samog SP-a – kaže Stefan Porwoll, menadžer Sea Lifea.

(24sata)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x