Super tata: Smršao 18kg da spasi kćerku

1 357

Kako bi mogao da donira dio jetre svojoj kćerki Džezlin i tako joj spasi život, Eduardo Kamargo smršao je 18 kilograma…

124903378152bf53953810e666763140_orig

Kada je malenoj Džezlin uspostavljena dijagnoza bilijarne atrezije, oboljenje do kojeg dolazi ako su žučni kanali neprohodni ili ih uopšte nema, Eduardo je za veoma kratko vrijeme morao da promjeni način ishrane i smrša 18 kilograma kako bi joj spasio život.

Eduardova kćerka je već dva puta prethodno bila operisana ne bi li se spriječilo otkazivanje jetre, a pet mjeseci nakon njenog rođenja roditelji su saznali da je presađivanje jedini način da se dijete spasi.

Tridesetpetogodišnji tata je odmah odlučio da će on biti taj koji će donirati dio jetre, a ne njegova žena. Ipak, budući da je u tom trenutku imao 95 kilograma doktori su mu rekli da nije pogodan kandidat za presađivanje jer ima takozvanu “masnu jetru”.

Ovo je motivisalo Karamaga da krene na vježbanje i počne da se hrani zdravo. Iako mu je bilo strašno teško nakon samo dva mjeseca njegov trud se isplatio, a procenat masti u jetri smanjio sa 10 na 2.

Samo dan pred presađivanje njegovoj kćerkici je počela da otkazuje jetra i ona bi preminula da operacija nije organizovana u kratkom roku. Već sutradan operisani su i otac i kćerkica, koji su danas živi i zdravi.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
kokić ana

sve pohvale …čestitam tata :))))

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x