Šeik u Vili Gorica ostavio bakšiš od 50.000 dolara!

0 484

Arapski prinčevi i članovi kraljevske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, prilikom svojih boravaka u Crnoj Gori za proteklih nekoliko godina, pokazali su se kao prava “balkanska gospoda”.

seik

Sve koji su bili u prilici da im budu na bilo kakvoj usluzi uvjerili su da su nam po mentalitetu bliži od hladnih i strogo poslovnih Evropljana, prenose Novosti.rs.

Naviku arapskih prinčeva da u torbama nose dolare u kešu, kako bi častili svoje domaćine, potvrdio je i krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan protekle nedjelje, kada je, po slobodnoj procjeni, zaposlenima u Vili “Gorica” gdje je večerao i spavao, ostavio oko 50.000 dolara u kovertama!

Pokazao je da, uz Orden Velike crnogorske zvijezde, koju mu je uručio predsjednik Filip Vujanović, može ponijeti i epitet koji se u Crnoj Gori i na Balkanu naročito cijeni – da je veliki “džek”.

Princ je, boraveći svega jednu noć u Podgorici, častio redom zaposlene koji su ga dočekali i služili, od obezbjeđenja do konobara i kuhara. Uoči dolaska tražio je spisak, a čovjek iz njegove pratnje podijelio je koverte u kojima je, pojedinačno, bilo od 1.000 do nekoliko hiljada dolara.

Šeik Sultan bin Kalifa bin Zajed al Nahjan je osvojio naprečac simpatije domaćina još 2008, kada je boraveći u Budvi i najavljujući investicije u „Budvansku rivijeru“ častio cjelokupno osoblje hotela.

Nekoliko puta je slao svog čovjeka po nove koverte, kako nekoga ne bi preskočio – priča nam sagovornik koji je i tada bio prisutan prilikom posjete arapske kraljevske porodice.

“Častio je sve redom, konobare, kuhare, sobarice, momke koji nose kofere, obezbjeđenje… Ne znam da li su u svim kovertama bili isti iznosi, znam da je u pojedinim bilo po 2.000 dolara”, dodao je.

(SodaLIVE.ba/Depo)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x