fbpx

Osam iznimno otrovnih namirnica koje sigurno i sad imate u kuhinji

2 min. za čitanje

Koštice voća

Tršnje, jabuke, breskve i marelice sadrže koštice u kojima se nalazi vrsta cijanovodonične kiseline. Ova kiselina je bezbojna, iznimno otrovna tekućina. Stoga ne jedite koštice niti mekani dio koji se nalazi u velikim košticama breskvi, nektarina ili marelica.

Rabarbara

Lišće rabarbare sadrži oksalnu kiselinu koja uzrokuje bubrežne kamence. Konzumiranje pet kilograma lišća rabarbare, bilo bi smrtonosno. No, dovoljna je i puno manja količina da vam ozbiljno ugrozi zdravlje.

Muškatni oraščić

On je halucinogen. Samo 15 grama muškatnog oraščića može izazvati grčenja mišića, a pojedete li cijeli došlo bi do psihotičkog napadaja. Izazvao bi napadaje poput onih u kojima mislite kako je došao smak svijeta i sudnji dan.

Krumpir

Otrovi glikoalkaloidi se mogu naći u lišću, stabljikama i klicama krumpira, osobito ako je dugo bio izložen svjetlosti. Glikoalkaloidi mogu izazvati grčeve u trbuhu, proljev, glavobolju, pa čak i komu te smrt. Samo tri do šest miligrama po kilogramu tjelesne težine može biti kobno. Ne upotrebljavajte krumpir sa zelenkastim mrljama.

Bademi

Dvije su vrste badema, slatki i gorki. Gorki sadrže relativno velike količine cijanovodonične kiseline. Samo sedam do 10 sirovih gorkih badema mogu prouzročiti zdravstvene tegobe kod odraslih, a kod djece, čak i smrtni ishod.

Matična mliječ

Zbog toga što ne prolazi proces pasterizacije u kojem se uništavaju toksini, mliječ često sadrži andromedotoksine. Oni mogu izazvati vrtoglavicu, slabost, pretjerano znojenja, mučninu i povraćanje. Sve te simptome može izazivati jedna žlica andromedotoksina.

Paradajz

Stabljike i lišće rajčice sadrže alkalne otrove koji izazivaju želučane probleme. Nezrela i zelena rajčica ima isti učinak.
Ipak, utješno je to što bi trebalo pojesti velike količine stabljika i lišća da bi posljedice bile smrtonosne.

Tuna

Opasnost koja prijeti iz tune je živa. Nakon što je unesete u organizam, živa će doći u bubrege ili do mozga. Potrebno je pripaziti na količine koje se unose u organizam, a trudnicama i djeci se uopće ne preporučuje njezino konzumiranje.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja znam da je teško popuniti portal nekim sadržajem ali zar stvarno treba ovaj sludjeni puk ubijati ovakvim glupostma.Pa ko jede ližće od paradajza ,klice od krompira,lišće od rabarbare.Ko jede košpe od breskvi,nektarina.Svaki dan bombardovanje naroda nekakvim temama koje proizvode strah i paniku;te azijski smrtonosni stršljen,virus zapadnog nila,te biće najhladnija zima u hiljadu godina,najvrelije ljeto u milion godina,te će se aktivirati samo što nije super-vulkan,te će nas opaliti meteor,te eto epidemije ebole,svijske gripe,ptičije gripe i tako u nedogled.Glupost i banalnost vladaju i one će nam doći glave prije svega ostalog.

Kosticama breskve,marelice i sljive lijeci se rak,malo se treba informisat prije se nesto napise i to javno.Za paradajz svi znamo da je zdrav a niko i nejede stablo biljke njega ni krava nece,krompir je oduvijek bio hrana broj 1 a sada je cips zdrav budalastina.Jaja su najzdravija hrana a ko god vam kaze da nisu laze vas to znam iz licnog iskustva jedem 10 godina 5 jaja za dorucak i nikad nisam imo masnocu niti problema sa kilazom,nemojte da vas proizvodjaci GMO hrane uce sta trebate jesti.

Sledeca vijest ce biti vjerovatno ocekivanje jos vecih poplava u BiH.

Ovaj Muskatni orascic bi bio dobar za narkomancice oni vole halucinacije,ja bi im dao jedno 20 kila neka se lijepo pocaste ko ljudi.

I ovo je vid halucinacije,čitav ovaj tekst.

Koje budale nemaju oni pojma sta je dobro a sta ne .