Zbog čega je zapečaćeno 29 kladionica na području F BiH?

0 460

Inspektori Porezne uprave F BiH zapečatili su 29 uplatnih mjesta – kladionica, a zbog neposjedovanja odobrenja za rad Federalnog ministarstva finansija. Rezultat je to pojačanih kontrola i aktivnosti Porezne uprave F BiH čiji su inspektori izvršili kontrolu 31-og uplatnog mjesta priređivača igara na sreću – kladionica u Sarajevu, Mostaru, Čapljini, Travniku, Tuzli i Drvaru.

Zapečaćeno je 29 uplatnih mjesta.Pri odabiru objekata koji su bili predmet kontrole korišteni su obavještajno-istražni podaci Sektora za obavještavanje i istrage, a kontrola je izvršena zajedničkim aktivnostima inspektora kantonalnih poreznih ureda Sarajevo, Mostar, Tuzla, Travnik i Livno.

Predmet kontrole bila je provjera zakonitosti poslovanja. Aktivnosti su provedene bez ometanja federalnih inspektora u obavljanju dužnosti. Kontrole zakonitosti poslovanja bit će nastavljene kod poreznih obveznika na području FBiH, a u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i ostalim poreznim zakonima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x