Završne riječi na suđenju Bičakčiću i Čoviću

2 468

Iznošenje završnih riječi Tužilaštva i odbrane pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Edhem Bičakčić i drugi, zakazano je za danas, najavljeno je iz Suda. Optužnica tereti Edhema Bičakčića i Dragana Čovića za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Bičakčić i Čović su optuženi da su, u funkciji premijera i ministra finansija Federacije BiH, bez odluke Vlade, 18. januara 1999. godine donijeli i potpisali odluku o rasporedu sredstava budžeta za 1999. godinu za stambena pitanja, kojom je iz sredstava tekućih rezervi odobren iznos od 3,2 miliona KM za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u organima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.

Optuženi su zatim 20. januara 1999. godine navodno donijeli i potpisali odluku o rasporedu sredstava budžeta za 2000. godinu za stambena pitanja kojom je iz sredstava rezervi odobren iznos od 4,6 miliona KM za istu namjenu, na osnovu kojih odluka je izvršena kupovina stanova za nekoliko osoba.

(SodaLIVE.ba/FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
EDIN

Steta sto nemamo elektricnu stolicu.Ovi su nam lopovi krali hljeb 92,pa i dalje ,to vise nema granice.

srklet

nisu samo hljeb nego i piiiiiivu

jarane haj da nema meze , to shvatam
al ono najpreceee da ti uzmu

nek ih je sram i stid
haj z

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x