Završna rasprava o nacrtu budžeta

2 537

lukavactrgU kreiranje Budžeta Općine Lukavac kroz održavanje Javne rasprave o nacrtu mogu se uključiti i svi građani, te dati prijedloge i sugestije.

Javne tribine tokom protekle dvije sedmice održane su u većim MZ, a završna rasprava predviđena je za sutra u 17:00 sati u Domu kulture u Lukavcu.
Danas je tim povodom održana i Skupština udruženja građana općine Lukavac. Naime, prema podacima Službe za društvene djelatnosti na našoj je općini registrovano oko 50 udruženja građana i osam kulturno-umjetničkih društava.
Prema Nacrtu Budžeta u 2010. godini udruženjima će biti dodijeljeno 10.000 KM više nego u tekućoj godini, što iznosi 51.000 KM, od čega je 15.000 predviđeno za rad udruženja sa posebnim potrebama.
Takođe,  za rad kulturno-umjetničkih društava predviđeno je 89.500 KM, a o visini ovih iznosa i načinima raspodjele raspravljano je na današnjem sastanku.
Svi prijedlozi i primjedbe biće dostavljeni Komisiji za provođenje javne rasprave koja će ih nakon razmatranja dostaviti načelniku Općine Lukavac i Službi za finansije.
(SodaLIVE.ba/RTVL)
0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jess

Takođe, za rad kulturno-umjetničkih društava predviđeno je 89.500 KM, a o visini ovih iznosa i načinima raspodjele raspravljano je na današnjem sastanku.

Zanimljiv mi je ovaj podatak s obzirom da u toku godine budu tri-cetri javna poziva na koja KUD-a mogu aplicirati,a sredstva koja budu na raspolaganju nikada nisu presla 10000 KM po jednom javnom pozivu.

nm

Vise para uloziti u sport i kulturu.Nije jedini nacin rada asfaltiranje ulica i rasvjeta ili vlast drugo i ne zna ili nece.Puno vise treba ulagati u sport jer tako omladina nece uzivati u drogi i alkoholu.Zato nacelnice podrzite sportiste ali ne samo u fudbalu imamo mi i uspjesnije klubove kao odbojkase ,karatiste i td

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x