Završeni XVI Tuzlanski pozorišni

0 411

pozoriste tuzla 1Predstavom „Mousefuckers“ u izvedbi SARTR-a, koju je prema tekstu Almira Imširovića režirao Faruk Lončarević, preksinoć su u Narodnom pozorištu Tuzla završeni 16. Tuzlanski pozorišni dani.

Glumce Maju Salkić, Snežanu Alič, Adnana Haskovića, Jasenka Pašića i Sanina Milavić a publika je na kraju predstave ispratila gromoglasnim aplauzom i na nogama. Noć ranije, u tuzlanskom pozorištu izvedena je i predstava „Suze su O. K.“ beogradskog Zvezdara Teatra. Ovu je predstavu prema tekstu Mirjane Bobić-Mojsilović režirao Mima Karadžić, a glumci Tanja Bošković, Rade Marjanović, Ivan Jevtović i Milan Mihajlović na kraju su ispraćeni zasluženim aplauzom.

Revija Tuzlanski pozorišni dani, po kojoj je tuzlanska pozorišna kuća postala prepoznatljiva, ispunila je očekivanja publike, ali i menadžmenta ovog pozorišta.

Za svaku predstavu tražila se karta više, što znači da je i ove godine menadžment odabrao pravi repertoar.

– Na svakoj predstavi imali smo 360 posjetilaca te još nekoliko desetina na pomoćnim stolicama, što govori da smo i ove godine napravili pravi uspjeh. Publika je oduševljena predstavama, i po njihovim reakcijama vidjeli smo da je više komedija na ovogodišnjem repertoaru pun pogodak – kazao je Armin Ćatić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla.

Treba spomenuti i da je autorica teksta za predstavu „Suze su O. K.“ Mirjana Bobić- Mojsilović na dan izvođenja predstave u pozorištu prodavala svoju knjigu, a sav prihod od prodaje poklonila je za liječenje teško oboljeloj Tuzlanki Meliki Spahić.

Slično planira uraditi i menadžment Narodnog pozorišta Tuzla, koji će sav prihod od prve reprize predstave „Iza kulisa“, premijerno izvedene na ovoj reviji, donirati za liječenje Melike Spahić. Repriza je na repertoaru 1. decembra. A. Mu.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x