Za zaštitu okolice izdvojeno 298.000 KM

2 722

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku o odobravanju sredstava privrednim društvima u javnom i privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i implementiraju projekte na području Tuzlanskog kantona, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava.

Prema ovoj odluci, kada su u pitanju društva u privatnom vlasništvu ukupno je raspoređeno 150.000 KM od čega izdvajamo iznose od 13.000 KM za “Trgotranšped export-import” d.o.o. Čelić i „4 MA” d.o.o. Čelić i to za Uređenje odvoda otpadnih voda i kanalizacije i pristupnog puta na objektu benzinske pumpe u cilju smanjenja zagađenja životne okolice, odnosno Izradu kanalizaciono-odvodne mreže u cilju smanjenja zagađenja životne okolice i unapređenja efikasnosti rada firme.

Kada su u pitanju javna preduzeća Vlada je dala saglasnost za raspodjelu sredstava u ukupnom iznosu od 148.000 KM. Ovom Odlukom po 30.000 KM dodijeljeno je JP “Komus” Gračanica, JKP “Regionalni centar za upravljanje čvrstim otpadom” Tuzla, JKP „Čistoća” Čelić, te JP „Komunalac” Gradačac. 28.000,00 KM dodijeljeno je JP „Karaula” Kladanj. Sredstva iz ove odluke bit će izdvojena sa budžetske pozicije namjenskih sredstava iz ekoloških naknada.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
meho

ni rijeci o Lukavcu ili ja jutros dobro ne vidim?.izgleda da se po politicarima lukavacka okolica nikakvim parama vise ne moze spasiti?

lolo bosanac

podrzavam svako ulaganje u zastitu zivotne okoline , ali mi nije jasno da se sredstva daju za benzinske pumpe.neznam da li po zakonu mozes otvoriti takav objekat bez rijesenih prilaza,kanelizacije.po meni treba da uradi vlasnik svojim sredstvima.a te pare uloziti na pametnije zahvate kao sto su divlje deponije smeca na sve strane. lolo bosanac

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x