Vlada TK raskinula ugovor sa CPM BiH Lukavac

2 492

Vlada Tuzlanskog kantona danas je prihvatila Informaciju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i JP „Spreča“ Tuzla o stanju radova na II fazi sanacije brane Moodrac. Vlada je prihvatila prijedlog resornog Ministarstva da se odbije davanje saglasnosti na Ugovor o preuzimanju prava i obaveza u neizvršenom dijelu Ugovora za sanaciju Brane između GPG INŽENJERING Lukavac i CPM BiH Lukavac.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i JP Spreča Tuzla će, s obzirom da su se stekli uslovi za to, jednostrano raskinuti Ugovor o finansiranju i izvođenju ovih radova sa izvođačem CPM BiH Lukavac i odmah pokrenuti odgovarajuće postupke javne nabavke za izvođenje hitnih radova na II fazi sanacije Brane „Modrac“ a potom i za preostale radove na ovom projektu.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
meho

3 puta sam procitao,i nisam skonto sta je novinar htio da kaze 🙁

gastarbajter

raskinuli ugovor….Taj CPM je duzan bogu i narodu od Slovenije preko Bosne do ko zna gdje. Osnovo hadzo drugu firmu u Loparama a ovu kome j e osto duzan duzan ce bit za vjeke vjekova. To je ista firma koja je dobila da radi petlju na Sickom..naravno nece j e nikad dozavrsit

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x