Utvrđeni kriteriji za sufinansiranje troškova prijevoza učenika

2 695

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je kriterije za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za period april-juni školske 2009./2010. godine i septembar-decembar školske 2010./2011. godine. Sa 90 posto bit će sufinansirani troškovi mjesečne karte u linijskom prijevozu odnosno iznosa utvrđenog pismenim ugovorom između prijevoznika i korisnika usluga u vanlinijskom prijevozu. Pravo na sufinansiranje troškova imaju učenici osnovnih škola koji od kuće od najbliže škole putuju četiri KM i više, a nisu obuhvaćeni ovom vrstom subvencije po drugim propisima. Pravo imaju i učenici sa prebivalištema u Tuzlanskom kantonu koji, kao najbližu, pohađaju osnovnu školu na području van Tuzlanskog kantona. Vanlinijski prijevoz za učenike može se organizovati u slučaju nepostojanja redovnog linijskog prijevoza.

Nakon što dobije saglasnost na utvrđeni spisak korisnika ovog prava proceduru odabira najpovoljnijih prijevoznika, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, provodi škola, saopćeno je iz Vlade TK.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Cika_Misa

Ovdje ce sigurno ROAD da umjesa svoje prste !! Dabogda im trebalo sufinansiranje za lijekove !!!

mehmed

najbolju racunicu u svemu tome imaju direktori skola jer oni odlucuju ko ce voziti djecu a unaprijed se zna ko ce voziti djecu i prije tendera

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x