Utvrđena rang lista kandidata za dobijanje stipendije

1 586

Nakon što je Komisija za dodjelu stipendija u Općini Lukavac izvršila pregled pristiglih prijava i dokumentacije, utvrđena je rang lista učenika i studenata prema broju osvojenih bodova na osnovu kriterija za dodjelu stipendija. Kriteriji za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima sa područja općine Lukavac za budžetsku 2010. godinu, sadržani su u Odluci o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija, donešenoj na 17. redovnoj sjednici OV Lukavac.

Komisija za dodjelu stipendija je izvršila bodovanje prema uspjehu u školi, materijalnom položaju i socijalnom statusu i još po dva kriterija: da kandidat nije korisnik stipendije po drugom osnovu i da u istoj porodici nema korisnika iste stipendije.

Stipendije u mjesečnom iznosu 50,00 KM za učenike srednjih škola i 100,00 KM za studente, dodjeljuju se za jednu školsku godinu u trajanju od 10 mjeseci. Na konkurs su se prijavila 54 učenika srednjih škola i 96 studenata, a prema pomenutoj Odluci, predviđeno je da za školsku 2009./2010. godinu stipendije dobije 17 učenika srednjih škola i 22 studenta.

Rang lista kandidata, sačinjena prema broju osvojenih bodova je objavljena na oglasnoj ploči u šalter Sali Općine Lukavac.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
suad

pretgrli se od novca

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x