Uspostaviti jedinstven model nabavki lijekova

3 653

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju cijena lijekova sa Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Izmjenama je produženo trajanje Odluke donesene 23.1.2010. godine do okončanja novog postupka, a najduže do 31.12.2010. godine.

Na sastanku koordinacije ministara zdravstva u Federaciji BiH, održanom 5. jula ove godine, usaglašen je stav da se izradi i uspostavi jedinstven model harmoniziranih nabavki lijekova koji podrazumijeva harmonizirane privremene cijene lijekova za generičke nazive lijekova sa Federalne liste lijekova koja je sastavni dio pozitivnih lista lijekova kantona i koje bi se primjenjivale na cijeloj Federaciji BiH sa rokom važenja do donošenja cijena lijekova na nivou države BiH od strane Vijeća ministara BiH.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
meho

kad bi mi neki apotekar ovo malo objasnio i preveo:
Na sastanku koordinacije ministara zdravstva u Federaciji BiH, održanom 5. jula ove godine, usaglašen je stav da se izradi i uspostavi jedinstven model harmoniziranih nabavki lijekova koji podrazumijeva harmonizirane privremene cijene lijekova za generičke nazive lijekova sa Federalne liste lijekova koja je sastavni dio pozitivnih lista lijekova kantona i koje bi se primjenjivale na cijeloj Federaciji BiH sa rokom važenja do donošenja cijena lijekova na nivou države BiH od strane Vijeća ministara BiH

LOLO BOSANAC

nemam komentar, posto mislim da treba postovati sluzbe koje sprovode zakon ne ulazeci u to kakav je zakon. a sto se tice ljudi koji ga sprovode to je druga prica, posto svi nastojimo da izvrdamo da platimo kazne ,pa pritiscemo policajce preko razni veza.budimo dzentlmeni pa platimo svoju kaznu za prekrsaj a ne vrsiti pritisak na one koi sprovode zakon. lolo bosanac

meho

koliko ja znam,zakone usvaja Parlament ( poslanici parlamentarne skupstine) Federacije BiH?

A sudske presude bi trebale da budu znak sprovodjenja tih zakona?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x