Uskoro smanjenje cijena dizela i benzina

2 410

Udruženje prometnika naftnih derivata Federacije BiH izvijestilo je da je došlo do smanjenja rafinerijskih cijena naftnih derivata. „Ovo smanjenje nastalo je kao posljedica pada vrijednosti barela na svjetskom tržištu, te kretanja vrijednosti dolara u odnosu na euro, posebno izraženim u posljednjim danima“, kazala je sekretar i portparolka Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH Amela Kečo.

Tako su stvoreni uvjeti i za korekcijom cijena derivata na tržištu u BiH, odnosno u FBiH. „Naglašavam da se radi o smanjenju cijena derivata, koje je veće u odnosu na smanjenje rafinerijskih cijena, a uvažavajući cjelokupno stanje u našoj državi, posebno u svjetlu najavljenih poskupljenja osnovnih namirnica“, dodala je Kečo.

U narednim danima se očekuje da će doći do smanjenja cijena i to za derivate – dizeli i benzin između dva do 4,5 feninga. Do smanjenja cijena na benzinskim pumpama će doći nakon ovjere zahtjeva distributera za smanjenje cijena od nadležnog ministarstva.

(SodaLIVE.ba/FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
denis

dabogda da nas to sunce ogrije, kako nam je krenulo sve poskupljivat nece na dobrom izac. Svaki dan je sve vise penzionera po kontejnerima, stvarno je zalasno sve ovo pogledat sto se u zadnje vrijeme desava.

kopernik

tri puta poskupi, jednom pojeftini, i opet tako…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x