Uskoro emisije Pećanina, Hadžifejzovića, Topalbećirevića…

9 807

Iz nove TV-kuće u BiH, TV1, javljaju da privode kraju sve pripreme za premijerno emitovanje programa, koje će 26. augusta početi prvim jutarnjim vijestima u sedam sati.

TV1 je prva news televizija u Bosni i Hercegovini, čija će glavna odrednica biti petominutne vijesti emitovane svaki dan, svaki sat, u terminu od sedam do 24 sata. Duža, petnaestominutna izdanja vijesti, rezervisana su za termine od 12, 17 i 24 sata.

Aktuelne informacije iz sfere politike, društva, biznisa, kulture i sporta, te vremenska prognoza bit će sadržajna okosnica informativnog programa TV1 – “Vijesti”.

Od 26. augusta do 5. oktobra TV1 i Face TV svakog dana emitovat će “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem”, do obilježavanja jubilarnog 2000. izdanja, nakon čega će ovaj projekat nastaviti emitovanje u subotnjem terminu, javljaju iz TV1.

U četvrtak, prvog dana emitovanja programa, u terminu od 22:10 sati na TV1 počet će i emitovanje dijaloške emisije “Direktno”, urednika i voditelja Senada Pećanina. Kada se u društveno-političkom miljeu naše zemlje pojavi aktulena i vruća tema interesantna za dijalošku komunikaciju, emisija “Direktno” bit će emitovana i u vanrednom terminu.

Od 5. oktobra TV1 pokrenut će i svoj najzahtjevniji projekat “Dnevnik TV1”, na čijoj će realizaciji sudjelovati svi voditelji i novinari ove televizijske kuće. Ostali programski sadržaji bit će ispunjeni probranim dokumentarnim, filmskim, serijskim i drugim sadržajima, kao i specijalizovanim programom za djecu, crtanim filmovima i drugim emisijama strane produkcije za koju je TV 1 otkupila prava.

Uskoroće biti pokrenut i poslovni magazin “Kapital”, sportska emisija “Treće poluvrijeme sa Sabahudinom Bahom Topalbećirevićem”, “Euro magazin”, “Redovni intervju TV1”, emisija koja promoviše međureligijski dijalog “Vertikale duha”, te brojni drugi projekti.

Web-stranica www.tv1.ba bit će aktivirana 25. augusta, a sadržavat će detalje o programskoj šemi i sadržajima.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
A.P.

na kojoj frekvenciji i na kojem satelitu ce se emitirati ovaj program 😀

meho

za koju kategoriju gledalaca je TV1 planirana?

newton

pa za nas da nas jos vise zatupe desavanjima u svjetu nebili zaboravili nasu situaciju

meho

za nas mladje newton ili za penzionere?ko ima vremena cijeli dan vijesti na TV1 da gleda i slusa?od necega/nekoga moraju se i oni financirati?ili su dobili na lotu?

newton

pa izgleda da posle izbora pogotovu mladji imati vise vremena a i penzioneri jer nece biti niti posla niti penzija a neki ratni profiter to finansira,…

PaRaZiT

Ovo sve finansira Sanela Jenkins 😉

meho

a tako znaci,Sanelina televizija?mozda da uspiju da stanovnistvo bolje od dosadasnjih tv-informativnih programa informisu.

newton

adam se da nece biti politicki nastranjena televizija kao ostale

meho

ako je Sanela neutralna onda ce i TV1 biti objektivna.sad ce to za koji dan,pa da vidimo kako to oni rade.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x