Uručene ramazanske hedije povratnicima u Podrinje

0 470

Sa željom da se svetom mjesecu Ramazanu svi podjednako raduju, oni imućniji obično tokom ovog mjeseca više daruju one koji su u težem položaju od njih. Tako je nas sugrađanin Mensur Alić i ove, kao i prethodnih godina, uoči Ramazana, posjetio i darovao one koji su na svom životnom putu imali nešto više poteškoća od njega.

Ukupno 40 povratničkih porodica iz mjesta Glodi, sa Zvorničke opštine, dobilo je prehrambene pakete sa proizvodima tuzlanske kompanije Menprom, dok su najmlađima podijeljeni paketi sa igračkama.

– Svake godine kada dolazim u ove krajeve, uoči mjeseca Ramazana, osjećam se jako sretnim i duhovno ispunjenim, što mogu kao čovjek učiniti nešto lijepo za povratnike. Danas sam ispunio cilj moje posjete selu Glodi, jer sam uz kahvu s mještanima osjetio radost na licima povratnika. Bio sam jako dirnut osmjesima dječaka i djevojčica, za koje sam uspio obezbijediti pakete sa igračkama. – kazao je Mensur Alić Menprom.

Koliko je posjeta mještanima sela Glodi značila najbolje oslikava prizor prilikom uručivanja paketa.

Da čarolija Ramazanskog praznika bude potpuna u ovoj smo akciji odlučili i novčano darovati socijalno najugroženije stanovnike, ukupno deset porodica. Kao i za prošli Ramazan kada smo posjetili Konjević Polje, Cersku i selo Muškiće i ovde su mještani bili obradovani našom posjetom i Alićevom humanom gestom.

Naš domaćin, koji nas je proveo kroz selo i upoznao sa svim porodicama, gospodin Sulejman Suljičić, naglasio je da se ne viđa tako često da neko posjeti njihovo mjesto i razveseli “obične” ljude željne nekada svega, a nekada samo tople riječi. “Ovakve posjete nam puno znače, vama puno hvala što ste došli. Ovdje narod jako teško živiti, a i sami vidite koliko ste ih obradovali vašom gestom. Zaboravljeni smo od svih, nikada niko nije dolazio sa bilo kakvom pomoći”.
Još težoj situaciji u selima Glodi, Bakrači i Kamenica doprinijele su elementarne nepogode koje su zadesile Podrinje. Lokalni put u Kamenici presječen je klizištem, te je gotovo nemoguće da tim putem prođu automobili.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x