Umjesto da ugasi 18 svjećica na torti, odvedena u smrt

4 1.003

Dragana Gajić, koja je stradala u Prijedoru od bombe zajedno sa bivšim mladićem Stojanom Miletićem, juče je trebalo da proslavi svoj 18. rođendan, bila je odlična učenica koja se radovala maturi i nikad nije izostala sa nastave.

Međutim, umjesto da ponese svečanu matursku haljinu – desila joj se tragedija, kazali su nam njeni ožalošćeni školski drugovi iz trećeg razreda trgovačkog odjeljenja u prijedorskoj Ugostiteljsko-ekonomskoj školi, u kojoj vlada tuga i nevjerica.

U razredu u klupi u kojoj je sjedila Dragana drugovi su juče stavili njenu sliku i cvijeće. U oproštajnom pismu đaci su naveli: “Naša duša uzalud pati i moli i pomisao da si otišla mnogo nas boli… Nikada te nećemo zaboraviti, tvoj treći razred”.

“Pripremali smo joj rođendan, kupila je i matursku haljinu, radovala se. Ispekla sam joj i tortu, a sada je na njoj ugašeno 18 svjećica. Moja Dragana je prekinula vezu s tim momkom, koji je bio 11 godina stariji od nje. Njen otac Miloš branio je tu vezu s razlogom, jer Stojan nije bio momak za nju. Čak joj je otac i rekao da ukoliko ne prekine s njim da će je se odreći. Stojan je odgovoran za smrt naše Dragane, a sigurna sam da ona nije željela da se ubije”, priča potresena Ljilja Lavrnić, tetka stradale. Kod nje je Dragana, inače rodom iz Sitnice kod Ključa, stanovala u prijedorskom Aerodromskom naselju.

Tetka tvrdi da je Stojan sve isplanirao, te da je duže vrijeme prijetio Draganinoj majci, ocu i kompletnoj porodici.

“Govorio je da će zbog naše Dragane ako joj ne dozvolimo da se s njim viđa učiniti najgore. Bio je bolestan, imao je problema s kičmom, a nije imao ni stalno zaposlenje”, kroz suze govori Lavrnićeva, optužujući sebe što njegove riječi i poruke nije smatrala ozbiljnim.

“Kako neko ko toliko voli može da učini tako nešto. Kada je ujutro kretala iz kuće u školu Dragana je poljubila baku i mene i rekla nam da je jaka kao država i da joj pripremamo rođendan”, vraća se Lavrnićeva na taj kobni dan.

Siba Ćustić, najbolja školska drugarica stradale, kaže da joj se Dragana javila telefonom neposredno prije tragedije.

“Dragana je sa Stojanom raskinula prije desetak dana i imala je namjeru da mu vrati neke poklone, nakit i mobilni telefon, koje joj je on tokom njihove duge veze dao. Rekla mi je: ‘Idem da mu vratim sve’. Bila je sretna kao da joj je neki teret pao sa srca. Sigurno znam da se Stojan teško mirio sa njihovim prekidom”, priča Ćustićeva.

Dodaje da je Stojan rekao Dragani da je neće čekati ispred škole, nego da dođe na parking kod preduzeća “Javor” da porazgovaraju. Tvrdio je da automobil koji je vozio nije registrovan i da ne može da dođe po nju u grad. “Dragana je otišla, a potom smo čuli za tragediju i eksploziju”, govori potreseno Ćustićeva.

Razrednik Miroslav Šukrić kaže da je Dragana bila uzorna učenica i da svojim ponašanjem nije odavala nikakve znakove da bi se mogla odlučiti na tragičan korak zbog nesretne ljubavi.

“Ona je i prekjuče u školi dobila dvije petice, bila je sretno i veoma dobro dijete. Pripremali smo se za maturu, djevojke iz razreda su već kupovale maturske haljine, a učenici odijela. Radovala se i Dragana jer su se juče, kada je ona trebalo da proslavi svoj rođendan, maturanti trebali slikati za maturski pano. Ova tragedija nas je potpuno dotukla”, govori Šukrić.

Porodica stradale djevojke, otac Miloš i majka Mara Gajić sa dvojicom sinova, juče su preuzeli njeno tijelo iz mrtvačnice. Sahrana Dragane biće obavljena danas na lokalnom groblju u selu Sitnica. Da li će na istom groblju biti sahranjen i Stojan Miletić, koji je takođe iz tog kraja, juče se nije znalo.

Momak aktivirao bombu

Portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva Mira Miletić juče je potvrdila da je istragom utvrđeno da je Stojan Miletić aktivirao ručnu bombu kašikaru, usmrtivši na taj način sebe i Draganu Gajić.

“Neosporno je utvrđeno da je dvadesetdevetogodišnji Miletić sam aktivirao ručnu bombu, izazvavši na taj način ovu tragediju”, kazala je Miletićeva.

Nezvanično saznajemo da je oproštajno pismo napisao sam Stojan, tvrdeći da su se na kobni korak odlučili jer im otac djevojke brani vezu. Miletić je u ruci imao još jednu neeksplodiranu bombu.

(SodaLIVE.ba/Nezavisne)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jess

jako zalosno..porodici iskreno saucesce a mladoj djevojci neka je laka zemlja

Sodjans

ko zna sta se tu sve desavalo… tuzno

Dado

Stvarno tuzno , i zaista se pitam kakav je to mozak ubit se radi momka 🙁 🙁 🙁 uglavnom neka je spokoj dusi

Jasmina

Ocigledno da nisi skontao text Dado!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x