Udruženje ekonomista osniva poduzetnički trening centar

0 391

Uz pokroviteljstvo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Udruženje ekonomista „Academic” osniva poduzetnički trening centar „ABC – Academic Bussines Center”.

Sagledavajući nove trendove u poslovanju malog i srednjeg poduzetništva udruženje ekonomista „Academic” je odlučilo na tržištu ponuditi novu perspektivu ovog segmenta poslovanja i omogućiti dodatnu edukaciju u najznačajnijem dijelu poduzetničke aktivnosti. Trening centar će početi sa radom u mjesecu septembru i kroz nekoliko dobro osmišljenih i pripremljenih modula svim svojim polaznicima će prenijeti nove vještine i znanja iz poduzetništva u novim i savremeno opremljenim prostorijama Udruženja na adresi u Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića br.7.

Poduzetnici, bez obzira jesu li mali ili veliki, jesu li proizvođači ili pružaju usluge, u danas bitno zaoštrenim uvjetima privređivanja, moraju svoje poslovne ideje bazirati na novim tehnologijama i inovacijama, a kupac kao ključni segment uspjeha svakog poduzeća zahtjeva također posebnu pažnju. Na ovaj način mislimo pomoći brojnim poduzetnicima pri ulasku u svijet poduzetništva i pronalaženju financijskih sredstava za pokretanje poslovanja. Jačanjem poduzetništva doprinosi se povećanju zaposlenosti, učinkovitosti sistema socijalne sigurnosti, poticanju domaće proizvodnje i izvoza i stvaranju povoljne poduzetničke klime, te se ostvaruju smjernice o malom poduzetništvu kao generatoru razvoja. Malo poduzetništvo uz poticajne mjere održava razvoj, te postaje činiteljem od značaja za prilagodbu tržišnim kretanjima i razvoju ukupne ekonomske aktivnosti.

Osim toga „ ABC – Academic Bussines Center ” će biti usmjeren i spram poticanja i stvaranja poduzetničke kulture i poduzetničkog načina razmišljanja i ponašanja u svakodnevnom životu i na radnome mjestu. Partner projekta je Univerzitet u Tuzli,a pokrovitelj Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x