Učimo plesati Bečki valcer

0 634

Na televiziji Tuzlanskog kantona počela je s emitovanjem emisija o plesu putem koje će gledaoci učiti osnove Bečkog valcera. Emisija je napravljena u cilju promovisanja projekta Everybody waltz now.

Emisija pod nazivom Svi na waltz prikazivati će se svake nedjelje u 21 h do samog događaja obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem valceru na svijetu 7.maja. Emisija stavlja akcenat na ples i kako se plesalo nekad. U svakoj emisiji predstaviti će se po jedan profesionalni plesni par koji će otplesati Bečki valcer i pokazati korake gledateljima.

A sve je više i pristalica projekta Everybody waltz now, koji će se održati 07.maja na Trgu oslobođenja u Tuzli. Građani Tuzle, anketirani na ulicama metodom slučajnog uzorka, potvrdili su ono u šta organizatori vjeruju od početka –Everybody waltz now je prije svega idealna prilika za druženje ali i dobar način da se BiH i Tuzla, svijetu pokažu i u ljepšem ozračju.

„ Naravno da sam čula za ovaj projekat, prijavila sam se već i preporučujem svima koji vole da plešu da se prijave“, rekla je Selma Šerbečić.

„Super je, nek se raja druži“, Refik Osmanović.

„Mislim da je to dobar način da se privuče pažnja šire javnosti“, Ivan Arambašić.

„Naravno da jesam, mislim da je to super ideja i učestvovat ću čim nađem dobrog partnera za ples, Alisa Smajić.

„Mislim da je to super stvar, jedna od boljih prilika da se mladi skone sa ulice i to je dobra reklama za našu domovinu. Jako bih voljela učestvovati, ali ne znam plesati,“ Aldijana Dedić.

Organizator, Radio Kameleon, podsjeća da to što neki neznaju plesati Bečki valcer nije prepreka da se registruju te ih poziva ih da se prijave u besplatnu školu plesa koja počinje 14. aprila u organizaciji Univerzitetskog plesnog kluba u Tuzli. Plesati Bečki valcer dakle mogu od sada svake srijede i petka i to u terminima od 17 i 17 sati i 45 minuta u Univerzitetskoj dvorani Tuzla.

Registracija na www.valcer.ba

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x