Učenici iz Tuzle posjetili CROPS u Smolućoj

3 955

Dana 18.03.2010. godine, učenici OŠ „Miladije“ sa nastavnicama Robinom Begović i Sumejom Karasalihović, posjetili su Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) u Smolućoj.

Centar je posjetilo 50 učenika osmih razreda, kojima je inače po planu i programu edukacija o ovisnostima iz predmeta islamski vjeronauk, biologija i religijska kultura.

Učenicima se obratio pedagog-psiholog Hodžić Samir i upoznao učenike o načinu liječenja ovisnika, njihovom životu u CROPS-u, te fizičkim aktivnostima uopšte. Istini na volju imali smo šta vidjeti. Brojne su aktivnosti kojima se bave štićenici kao što su: plastenici, voćnjaci, uzgoj stoke, jagodnjak, izrada levhi i dr.Prilikom posjete školi je dodijeljena zahvalnica.

Zahvaljujemo se direktoru Nerminu Mujkanoviću, koji je nekad bio zaposlenik naše škole i svim zaposlenicima CROPS-a, posebno Muharemu Čaniću koji je najviše zaslužan da se ova posjeta ostvari.

Učenici su izrazili veliko zadovoljstvo ovom posjetom posebo ljubaznašću i gostoprimstvom zaposlenika CROPS-a. Takođe su imali priliku da direktno stupe u kontakt sa štićenicima.

Nadam se da će saradnja između OŠ „Miladije“ i CROPS-a biti nastavljena.

Sumeja Karasalihović

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
otpisani

Ovakve vijesti su za svaku pohvalu,treba pokazat i tim momcima koji su u tom centru da nisu odbaceni i na margini,ucenicima jedan dan koji ce im ostati dugo u sjecanju.Ovi nasi iz Lukavca znaju samo jednu relaciju za te jednodnevne ekskurzije-Travnik.

Cika_Misa

Nadam se da ce nesto uciniti i sa skolom kod Mrtvare CINDRA … Tj. Hajatusa …

Amer

prof. Sumeja je meni predavala u srednjoj prosle godine, extra profesorica.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x